Home » OBAVEŠTENJA » EKSKLUZIVNO: Prvi objavljujemo Poseban kolektivni ugovor za zdravstvene ustanove!

EKSKLUZIVNO: Prvi objavljujemo Poseban kolektivni ugovor za zdravstvene ustanove!

Kolektivni ugovor za zaposlene objavljen je u Službenom glasniku 6. januara, čime je omogućena i njegova primena.

Beograd, 7. januar 2015. godine — Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“ prvi objavljuje Poseban kolektivni ugovor za zdravstvene ustanove čiji je osnivač Republika Srbija, Autonomna pokrajina i jedinica lokalne samouprave…

Kolektivni ugovor za zaposlene objavljen je u Službenom glasniku 6. januara, čime je omogućena i njegova primena. / Kolektivni ugovor -PDF/

djuric– „S obzirom da radna verzija Kolektivnog ugovora nije do sada bila dostupna široj javnosti, i da zdravstveni radnici nisu imali uvid šta je dogovoreno, sledi nam njegova detaljna analiza, a nakon toga i ocena o samom kvalitetu“, rekao je nam je Predrag Đurić, predsednik grane zdravstva i potredsednik sindikata „Sloga“.

Đurić je istakao da Slogin sindikat zdravstva i socijalne zaštite nije učestvovao u pregovorima, niti je potpisnik ugovora, ali je veoma zainteresovan za njegov sadržaj – posebno način kako će se on u stvarnosti i realnom životu primenjivati na zaposlene.

On je ujedno izrazio i nadu da će ovo biti poslednji kolektivni ugovor koji će se potpisivati u tišini i van očiju zaposlenih, i da će u budućnosti, bez obzira na reprezentativnost, zaposleni u zdravstvu imati pravo da vide predloge i rešenja o kojima se u njihovo ime pregovara.

Poseban kolektivni ugovor za zdravstvene ustanove je nakon višemesečnih pregovora potpisan 30. decembra prošle godine, a potpisali su ga resorni ministar Zlatibor Lončar i sindikati; Sindikat zaposlenih u zdravstvu, Granski sindikat „Nezavisnost“ i Sindikata lekara i farmaceuta Srbije.

On je nakon potpisivanja ocenjen kao korak koji treba da dovede do poboljšanja ukupnog zdravstvenog sistema i socijalnog položaja zaposlenih.

Njegovom zaključenju predhodili su i štrajkovi koje je u znak solidarnosti podržao i Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“.

Informativna služba

DO UGOVORA I KLIKOM NA SLIKU

Capture

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*