Home » SLOGA VESTI » Jalovi razgovori, rezultati još …
Jalovi razgovori, rezultati još …

Jalovi razgovori, rezultati još …

„Ni zakona, ni kolektivnog ugovora, niti para“

Beograd, 10. januar 2014. godine — Danas je u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, održan sastanak reprezentativnih sindikata prosvete sa resornim ministrom Srđanom Verbićem na kome im je praktično saopšteno da su njihovi predlozi odbijeni.

foto_razgovor_sindikati

Foto – Ministarstvo obrazovanja

Iz zvaničnog saopštenja Ministarstva prosvete, može se pročitati da je sindikatima rečeno da se čekaju nekakva mišljenja, odnosno primedbe relevantnih institucija na Poseban kolektivni ugovor (PKU), te da se sprema i nekakav „predlog sporazuma“ koji će, između ostalog, podrazumevati i prekid štrajka i biti ponuđen sindikatima na potpisivanje. Takođe, dogovoreno je da se novi sastanak održi sledeće nedelje. /videti saopštenje/

Ocenu sa današnjeg sastanka, međutim, dao je i jedan sindikalac.

„Ni zakona, ni kolektivnog ugovora, niti para“ – ovako je danas za list Politika u jednoj prostoj rečenici prokomentarisan učinak današnjeg sastanka od strane Miodraga Sokića, iz Sindikata radnika u prosveti Srbije. Kratko, jasno i precizno! /link/

sokic

Sokić – Sloga- Arhiva

Podsećanja radi, prosvetni radnici su na poziv Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“ i Sindikata radnika u prosvetni Srbije od 17. novembra prošle godine u štrajku, zahtevajući da budu izuzeti od smanjenja plata u javnom sektoru. Pored toga prosvetari zahtevaju potpisivanje novog Kolektivnog ugovora i izmene Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

 

protest

Sloga- Arhiva – Protest prosvete 2014.

Štrajku se u duhu radničke solidarnosti odazvao i naš Granski sindikat prosvetnih radnika Sloge, čiji su se članovi pridružili štrajkovima po školama i ustanovama širom Srbije, ali i učestvovali u velikom protestu koji je održan krajem decembra u Beogradu.

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top