Home » OBAVEŠTENJA » Država da objavi spisak zakupaca i otkloni sve sumnje

Država da objavi spisak zakupaca i otkloni sve sumnje

Beograd, 17. avgust 2015.- Izjavu direktora DIPOS-a Đoka Krivokapića da to državno preduzeće nije u mogućnosti da objavi spisak zakupaca državnih vila, zgrada i stanova zbog obaveza da poštuje ustav i zakon o zaštiti podataka o ličnosti smatramo neprimerenom i ozbiljnom preprekom ka uspostavljanju pravno odgovorne države.

Zahtevamo da država i oni koji je vode preseku ovaj, sada već skandal sa DIPOS-om i objave pun spisak zakupaca kako bi se otklonila svaka sumnja da se iza ovoga kriju bilo kakve mutne i nepoštene radnje, a nakon odluke o donošenju Zakona o prodaji državnih nepokretnosti.

Građani ne smeju biti uskraćeni za podatke o tome ko i kako koristi državne nekretnine, budući da u Srbiji više od milion ljudi nema sopstveni krov nad glavom, kao i da će ih zbog nastavka krize i daljeg urušavanja standarda biti još više.

U vremenu kada većina nas može samo da sanja sopstveni krov nad glavom, a oni hrabriji, uprkos teškoj materijalnoj situaciji ulaze  u nepovoljne kreditne aranžmane na 30 i više godina, bilo bi licimerno i kriminalno da se tajkunima i političarima omogućava prodaja državne nepokretnosti po povlašćenim i bagatelnim cenama.

Ulog za državu i one koji je vode je veliki, pre svega za poštenje koje se narodu svakodnevno servira, budući da prosečan radnik u Srbiji ulaže ceo svoj život u otplatu stana od 50-tak kvadrata, dok se sa druge strane nakaradnim tumačenjem ustava nekome tajno omogućava povoljna kupovina državne imovine, koja je uzgred vlasništvo svih nas, građana Srbije.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*