Home » OBAVEŠTENJA » Država da objavi spisak zakupaca i otkloni sve sumnje
Država da objavi spisak zakupaca i otkloni sve sumnje

Država da objavi spisak zakupaca i otkloni sve sumnje

Beograd, 17. avgust 2015.- Izjavu direktora DIPOS-a Đoka Krivokapića da to državno preduzeće nije u mogućnosti da objavi spisak zakupaca državnih vila, zgrada i stanova zbog obaveza da poštuje ustav i zakon o zaštiti podataka o ličnosti smatramo neprimerenom i ozbiljnom preprekom ka uspostavljanju pravno odgovorne države.

Zahtevamo da država i oni koji je vode preseku ovaj, sada već skandal sa DIPOS-om i objave pun spisak zakupaca kako bi se otklonila svaka sumnja da se iza ovoga kriju bilo kakve mutne i nepoštene radnje, a nakon odluke o donošenju Zakona o prodaji državnih nepokretnosti.

Građani ne smeju biti uskraćeni za podatke o tome ko i kako koristi državne nekretnine, budući da u Srbiji više od milion ljudi nema sopstveni krov nad glavom, kao i da će ih zbog nastavka krize i daljeg urušavanja standarda biti još više.

U vremenu kada većina nas može samo da sanja sopstveni krov nad glavom, a oni hrabriji, uprkos teškoj materijalnoj situaciji ulaze  u nepovoljne kreditne aranžmane na 30 i više godina, bilo bi licimerno i kriminalno da se tajkunima i političarima omogućava prodaja državne nepokretnosti po povlašćenim i bagatelnim cenama.

Ulog za državu i one koji je vode je veliki, pre svega za poštenje koje se narodu svakodnevno servira, budući da prosečan radnik u Srbiji ulaže ceo svoj život u otplatu stana od 50-tak kvadrata, dok se sa druge strane nakaradnim tumačenjem ustava nekome tajno omogućava povoljna kupovina državne imovine, koja je uzgred vlasništvo svih nas, građana Srbije.

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top