Home » OBAVEŠTENJA » Država da donese uredbu kojom bi se radnici obeštetili

Država da donese uredbu kojom bi se radnici obeštetili

Aranđelovac – Beograd, 1. jun 2016. – Bivši radnici Elektroporcelana iz Aranđelovca danas su se po 16 put okupili pred zgradom opštine zahtevajući da im se isplate zaostale zarade i poveže radni staž.

IMG_20160123_170020Posle zaključka da budući vlasnik kompanija Peštan čeka da ostatak preduzeca kupi iz stečaja, mišljenja  smo da za obeštećenje radnika neće ostati ništa i da će svi radnici ostati kratkih rukava, a posle gubitka posla i bez neisplaćenih zarada i povezanog radnog staža, kaže Ivan Ivanović, poverenik USS „Sloga“ za Aranđelovac.

Ivanović ističe da rešenje problema za sve bivše radnike u Srbiji kojima se duguju zarade vidi u mogućnosti da Vlada Srbije donese neku uredbu na osnovu koje bi se obeštetili svi oni kojima država duguje po osnovu neisplaćenih zarada, regresa i ostalih prinadležnosti.

Trenutno razmatramo način na koji bi podneli zahtev vladi za iniciranje donošenja takve uredbe, budući da postoji ogromno razočarenje i bes među otpuštenim radnicima oko postupka kojim su se gasila i privatizovala preduzeća u restruktuiranju.

Na osnovu podataka sa sajta Ministarstva za privredu, ukupan broj radnika kojima se duguje je oko 100.000, a suma dugovanja varira izmedju 250 i 300. miliona evra, tvrdi Ivanović.

Informativna služba

Recimo NE Srbiji iz doba JURE!

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*