Home » OBAVEŠTENJA » Dokaz trgovine poslaničkim mandatima

Dokaz trgovine poslaničkim mandatima

Beograd, 22. mart 2015. — Prelazak narodnog poslanika, bivšeg člana Sloge Milana Petrića u Srpsku narodnu partiju (SNP) Nenada Popovića je klasičan dokaz trgovine poslaničkim mandatima i pokazuje koliko je parlamentarizam u Srbiji obesmišljen, pa vanparlamentarne stranke preko noći postaju parlamentarne, bez podrške birača i biračkog tela.

Petrićevo „preletanje“, osim što je suprotno volji birača, predstavlja i zloupotrebu javne funkcije, suprotno Ustavu, jer se radi o klasičnoj kupovini poslaničkog mandata i zloupotrebi biračkog prava.

Poslanički mandat ne znači da je poslanik slobodan da raspolaže njime tako što će ga po sopstvenom nahođenju preneti na neku partiju ili koaliciju, već da radi u interesu onih koji su ga birali i delegirali.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, čiji je mandat pokraden, nikada neće podržati politiku „poslaničkog preletanja“, niti politiku SNP.

Posebno, ako se u obzir uzme da je taj mandat u parlamentu trebao da predstavlja glas radnika Srbije, preko poslanika privrženog levici i principima socijaldemokratskih vrednosti, a ne da preko noći i na ovakav način bude ustupljen ili istrgovan partiji koja predstavlja interese krupnog kapitala.

Glavni odbor USS Sloga

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*