Home » OBAVEŠTENJA » DOBILA OTKAZ ZBOG KANDIDATURE SUPRUGA NA IZBORIMA

DOBILA OTKAZ ZBOG KANDIDATURE SUPRUGA NA IZBORIMA

Dragana Petrić, supruga Milana Petrića, potpredsednika Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ i kandidata za narodnog poslanika pod rednim brojem 14 na izbornoj listi „ Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju“, danas je dobila otkaz sa posla u JP Ada Ciganlija Beograd u kojem je radila kao administrativni radnik u statusu na određeno vreme.

Otkaz joj je uručio Žarko Šormaz, direktor JP Ada Ciganlija, partijski kadar SNS koji je u JP došao nakon smene predhodne gradske vlasti, a na njeno mesto odmah doveo i zaposlio drugo lice.

Takođe, tokom nedelje je iz Skupštine grada Beograda, od Privremenog veća stiglo naređenje da svi zaposleni na određeno, odnosno na privremeno povremenim poslovima dobiju rešenje za stalni radni odnos, što je i učinjeno, sem u slučaju supruge poslaničkog kandidata Petrića.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ smatraju da je ovaj otkaz pritisak i osveta na čelnike sindikata zbog učešća i davanja podrške na izborima Demokratskoj stranci i klasičan školski primer samovolje, nepotizma i partokratije vladajućih stranaka u Srbiji.

Tražimo da se hitno povuče rešenje o otkazu Dragani Petrić i da Privremeno veće Beograda ispita kako je i pod čijim nalogom ona dobila otkaz, kako je dovedeno i ekspresno zaposleno drugo lice, a nakon toga da se razmatra i o eventualnoj odgovornosti direktora JP Ada Ciganlija.

U protivnom, ovaj čin smatraćemo direktnim napadom na sindikat i dokazom da u Srbiji umesto demokratije na mala vrata ulazi autokratija i partokratska samovolja sa nesagledivim posledicama u budućnosti.

Informativna služba USS Sloga

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*