Home » OBAVEŠTENJA » Đilas veći levičar od mnogih koji se tako predstavljaju

Đilas veći levičar od mnogih koji se tako predstavljaju

Izvor : Danas, 08.02.2018.-

Odgovorno tvrdim da je Đilas veći levičar od mnogih koji se tako predstavljaju, rekao je za dnevni list „Danas“ predsednik „Sloge“ Željko Veselinović.

„Dok je bio u Demokratskoj stranci, hteo je da je pozicionira još više ulevo i načini od nje partiju moderne levice, ali je u stranci naišao na veliki otpor zbog takve orijentacije. Takođe, treba istaći da su zaposleni u njegovoj firmi imali prosečnu zaradu od 1.000 evra a subotom nisu imali obavezu da dolaze na posao, kao u nekih drugim privatnim firmama. Kada smo 2014. grčevito vodili borbu protiv usvajanja Zakona o radu koji je u potpunosti antiradnički, jedini nas je on podržao od istaknutih političara. Đilas je pošten levičar za razliku mnogih koji se lažno predstavljaju da su te orijentacije kao što su recimo Vulin, Dačić, Ljajić i slični koji su se bavljenjem politike obogatili za razliku od Đilasa koji je u politiku 2004. godine ušao kao već imućan čovek“.

Vaselinović ističe da će se kategorično boriti protiv privatizacije PKB-a, ali i svih komunalnih preduzeća u Beogradu, kao i protiv javno-privatnog partnerstva, koje po njemu predstavlja veliku opasnost po interese zaposlenih i građana.

– Podržaću odabir profesionalnog menadžmenta i neudomljavanje partijskih kadrova na najvažnije funkcije u gradu i preduzećima. Smatram da komunalna policija mora biti potpuno reformisana i da ne sme da maltretira građane koji ne plate kartu u autobusu ili prodaju bostan ili cveće na ulici da bi se prehranili. Samo tako mogu da opstanu, u suprotnom njihovo ukidanje je neminovna stvar.

Naravno da nisam za to da ti ljudi ostanu bez posla, ali ne mogu da se ophode prema građanima na način kako to sada čine. Bus plus je nešto na čemu je ova vlast i dobila izbore govoreći da ce biti ukinut, ali dosad po tom pitanju ništa nije urađeno. Ne smemo biti demagozi. Prevoz se plaća svuda u svetu jer u suprotnom odlazi u privatne ruke, a onda prevoz više nije socijalna, nego ekonomska kategorija.

Treba raditi na tome da grad iz budžeta finansira veći deo za rad gradskog saobraćaja nego što je sada slučaj, i da bude besplatan za nezaposlene, učenike, studente, penzionere i radnike sa minimalnim primanjima, kao i za ratne veterane i sve socijalno ugrožene kategorije.

Opširnije na danas.rs

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*