Home » KAMPANJE » „Da javno ne bude tajno“
„Da javno ne bude tajno“

„Da javno ne bude tajno“

Beograd,  15.06.2018. –  Udruženi sindikati Srbije “Sloga” u sredu 13. juna 2018. godine učestvovali su na skupu “ Da javno ne bude tajno”. Slogu je predstavljao Dragan Ljubić, član Glavnog odbora i predsednik Slogine podružnice u JKP Parking servis Beograd.

Dragan Ljubić

Grupa organizacija civilnog društva (Beogradski centar za bezbednosnu politiku, CRTA, Pravni skener,  Građanske incijative, Slavko Ćuruvija Fondacija, Transparentnost Srbija, BIRN, Partneri Srbija i Fondacija za otvoreno društvo Srbija ) pokrenuli su incijativu za odbranu prava javnosti da zna.

Incijativi se pridružilo još 80 organizacija, medijskih udruženja i medija, među njima i “Sloga” koja je pokazala solidarnost i spremnost za ukrupnjavanjem organizacija koje ne odustaju od Ustavom i zakonom zagarantovanih prava da pitaju i da znaju.

Na skupu koji je bio u formi radnog sastanka govorilo se o planiranju daljih koraka i aktivnosti

  • Zašto je važno pravo na Slobodan pristup informacijama za svakog građanina?
  • Šta nam omogućava ovo naše pravo?
  • Na koji način koristimo pravo na Slobodan pristup informacijama?
  • Trenutna situacija- da li ostvarujemo naše pravo u praksi?
  • Šta gubimo usvajanjem trenutnog Nacrta zakona?
  • Posledice usvajanja ovakvog Nacrta zakona?
  • Zašto nam je bitna ova kampanja?
  • Koji su sledeći koraci u odbrani naših prava?

Nastavljamo borbu za odbranu prava javnosti da zna!

Više na: Odbrani pravo na (PDF) 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top