Home » OBAVEŠTENJA » BRUKO SRBIJE !!!

BRUKO SRBIJE !!!

Šest poginulih, troje povređenih radnika, epilog su tragedije koja se dogodila na sibirskom poluostrvu Jamal u kome su izgorele barake u kojima su spavali radnici iz Srbije! I šta reći na ovo, osim…

Svi vi, zaslužni za to što smo iz nekadašnje pozicije stručnih, solidno plaćenih i zadovoljnih radnika, spali na nivo pečalbara rasutih po svetu u potrazi za zaradom za hleb – VI STE BRUKA SRBIJE !!!

Vi koji ste poverenje koje vam je narod ukazivao zloupotrebili i funkcije na koje ste izabrani sveli na zadovoljavanje svojih nastranih apetita, punjenje večito gladnih zadnjica i novčanika – VI STE BRUKA SRBIJE !!!

Vi koji ste, dok ste nas po svetu reklamirali kao jevtinu, prostu radnu snagu, u isto vreme neuspešno pokušavali da od svojih konkubina i životnih saputnica, uzdajući se u pare, napravite novo plemstvo, ali džaba, jer se nesrećne i nespretne ćurke ne mogu dresurom i pirlitanjem pretvoriti u graciozne gazele – VI STE BRUKA SRBIJE !!!

Vi koji ste postavljali nesposobne i nestručne, ali vama do imbecilnosti odane kadrove na odgovorna rukovodeća mesta i tako uništili gomilu uspešnih preduzeća u kojima smo zarađivali plate od kojih smo mogli normalno da živimo – VI STE BRUKA SRBIJE !!!

Vi koji ste nekada uspešna preduzeća u kojima smo radili predali u ruke novopečenih gazda koji su to mesto izgradili na ulici, pa takav rečnik i manire preneli i u preduzeća koja su opljačkali, redovno vama dajući provizije i vaš deo pokradenog – VI STE BRUKA SRBIJE !!!

Vi koji ste nam za gazde doveli belosvetske holštaplere i lažne investitore, koji su jedino investirali u vas, odvajajući od dela poklonjenog i pokradenog za vaš ušur, bando nezasita – VI STE BRUKA SRBIJE !!!

Vi kojima nikad nije dosta našeg ponižavanja, koji bez trena radnog straža kritikujete kvalitet i kvantitet našeg rada, držite nam lekcije i pridikujete o stvarima o kojima nemate pojma, bando holštaplerska i diletantska – VI STE BRUKA SRBIJE !!!

Vi koji ste nas pretvorili u masu, a sebe u elitu, potiskujući tako sopstvene komplekse niže vrednosti koji su vam i bili najveći motiv za politički angažman, bando polupismena i bezosećajna – VI STE BRUKA SRBIJE !!!

Vi ste nas naterali da se raspršimo po celom svetu, napuštajući ovu divnu zemlju koju ste upropastili, tražeći način da prehranimo svoju decu jer ste nam vi, zarad svoje, bando sebična i samoživa, sve oteli – VI STE BRUKA SRBIJE !!!

Zbog vas su naši ljudi stigli i do ledennog Sibira, ne da bi se obogatili, već da bi u tim nehumanim uslovima za život i rad zaradili osnovno za svoje porodice. Živote postradalih radnika VI NOSITE NA DUŠI, IAKO JE NEMATE, BANDO POLITIČARSKA !!!

Nemojte se prebirati i pitati na koga mislimo – mislimo na sve vas! Među vama nema nedužnih! Svi ste saučesnici u našoj propasti! Izgubivši i poslednju nadu da se u vama može probuditi nešto ljudsko što će vas probuditi iz tog bunila samoljublja i pohlepe , mi vam poručujemo:

BANDO, BRUKO SRBIJE, VAŠE VREME JE PROŠLO !!! VI STE PROŠLOST !!! SVE ĆEMO VAS RASTERATI I POKAZATI GDE VAM JE MESTO! LJUDIMA KOJI NEMAJU ČASTI I LJUBAVI ZA DRUGE NIJE MESTO MEĐU POŠTENIM SVETOM, A NAROČITO NE NA ČELNIM POZICIJAMA. IZDALI STE NAS, RAZOČARALI I PRODALI. VREME JE DA PLATITE CENU ZA TO !!!

UDRUŽENI SINDIKATI SRBIJE SLOGA

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*