Home » OBAVEŠTENJA » Bez neizvesnosti u „Kuper tajeru“

Bez neizvesnosti u „Kuper tajeru“

Srpski radnici zaposleni u američkoj kompaniji „Kuper tajer“ u Kruševcu neće strahovati za svoja radna mesta. Prema finansijskom planu za 2015. godinu nije predviđeno smanjenje zarada ni po kom osnovu, već naprotiv, planira se otvaranje novih radnih mesta i proširenje proizvodnih kapaciteta.

Beograd, 13. januar 2015. godine — Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović sa svojim saradnicima obišao je danas proizvodne pogone američke kompanije „Kuper tajer“ u Kruševcu.

unnamedVeselinovića i njegove saradnike, predsednika “Sloge“ u “Kuper tajeru“ Sašu Perovića i poverenika iz “Trajala“ Vladicu Tomaševića, primila je direktorka ljudskih resursa Tatjana Galijaš, koja ih je nakon sastanka odobrenjem direktora sprovela kroz pogone i upoznala sa proizvodnim procesom.

Prema finansijskom planu za 2015. godinu nije predviđeno smanjenje zarada ni po kom osnovu, već naprotiv, planira se otvaranje novih radnih mesta i proširenje proizvodnih kapaciteta, kazao nam je  predsednik i lider Sloge Željko Veselinović.

On je istakao da su to ohrabrujuće vesti, s obzirom na to da mnogi poslodavci uveliko vrše korekcije smanjenja zarada po osnovu usaglašavanja sa novim Zakonom o radu, što ovde nije slučaj.

Veselinović je rekao i da je dogovoreno da Slogin sindikat u „Kuper tajeru“, koji je većinski, do kraja nedelje dobije i prostoriju za sindikalni rad, kao i svu neophodnu tehničku opremu od poslodavca koji trenutno zapošljava oko 620 radnika.

Kruševačka fabrika „Kuper tajer“  je jedna od trinaest fabrika ove kompanije koja uspešno posluju širom sveta i bavi se proizvodnjom guma za industrijska i terenska vozila i automobile, a u Kruševcu je od januara 2012. godine kada je kupila Fabriku autoguma, bivšu „Trajal korporaciju“ i preuzela tadašnjih 450 radnika.

 

Informativna služba

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*