Home » OBAVEŠTENJA » Balkanski sindikalni forum od 8 do 9 aprila u Solunu

Balkanski sindikalni forum od 8 do 9 aprila u Solunu

Beograd, 6. april 2016.- Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ čiju će delegaciju predvoditi njen predsednik Željko Veselinović biće učesnik velikog Balkanskog sindikalnog foruma koji se održava 8 – 9 aprila u Solunu.

Capture3Radnici zemalja Balkana su ozbiljno zabrinuti zbog činjenice da je ekonomska situacija i položaj radnika u gotovo svim državama skoro ponižavajuće iscrpljujuć, sa mnogostrukim zajedničkim problemima, čiji su glavni aspekti koncentrisani u nekoliko tačaka: kolektivni ugovori , plate, radno vreme, radni odnosi, neprijavljeni rad, socijalno osiguranje, sloboda sindikalnih prava…

Sindikalne organizacije Balkana koordinaciju i međunarodnu solidarnost vide kao najjače oružje u borbi za jačanje sindikalnog pokreta, a u skladu sa solidarnim sindikalnim načelima i Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ im se priključuju.

Ovo će ujedno biti i prilika da se sagleda celokupno stanje sveta rada u bližem okruženju, ali i prezentuju objektivne činjenice o  položaju srpskih radnika i njihovih prava u Srbiji.

Informativna služba  

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content