Home » OBAVEŠTENJA » Radnici FAP-a predali izbornu listu za izbore u Priboju

Radnici FAP-a predali izbornu listu za izbore u Priboju

Izvor: Blic, 30. mart 2016.
Autor: V. Lojanica.-

Zaposleni u Fabrici automobila Priboj danas su ozvaničili svoje političko delovanje i izbornoj komisiji predali svoju odborničku listu.

Pribojska skupština broji 41 odbornika a Radnički pokret „Za opstanak FAP-a Miroslav Mršević“ na izbore ide sa 16 kandidata. Svi do jednog su radnici ove fabrike, među njima i pet žena.

fap– Pribojci su ranije dali potpise većim strankama, pa nismo mogli da prikupimo više potpisa, zato izlazimo sa 16 kandidata – kaže nosilac liste i predsednik Štrajkačkog odbora Miroslav Mršević.

Radnički pokret, priča on, ima samo jedan cilj – da se u Skupštini opštine oformi odbornička grupa koja će, bilo u vlasti ili opoziciji, braniti FAP od gašenja.

– Računamo na glasove sadašnjih i bivših radnika FAP-a, svih žrtava tranzicije ali i radnike u obrazovnim i zdravstvenim ustanovama. Ako se FAP ugasi mnogi će se iseliti iz Priboja, pa će i zaposleni u državnim ustanovama, usled smanjenja broja stanovništva, ostati bez posla – napominje sagovornik „Blica“.

Čitava kampanja Radničkog pokreta „Za opstanak FAP-a“ koštaće 40.000 dinara od kojih je već 24.000 utrošeno na verifikaciju potpisa. Borba za glasove Pribojaca svešće se na agitaciju na ulicama.

– Naš politički cilj je samoupravljanje sa zaštićenim tržištem i strogim poštovanjem zakona. Mi smo antikapitalisti i protivimo se višepartijskom sistemu. Ne propagiramo komunizam, samo ćemo Pribojcima pokušati da ukažemo da je FAP sa zavisnim preduzećima pre 1990. godine, kada su se počele osnivati političke stranke imao 15.000, a danas tek nešto više od 1.000 zaposlenih. Protivimo se i liberalnom kapitalizumu koji je uslovio da postanemo ekonomska kolonija Zapada – dodaje Mršević.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content