Home » OBAVEŠTENJA » Autobusu GSP u toku vožnje otpao volan

Autobusu GSP u toku vožnje otpao volan

Izvor: Danas.-
I.N. –


Beograd – Autobusu na liniji 202, juče ujutro oko 10 časova, u toku vožnje otpao je volan. Ta linija saobraća iz Velikog sela do Omladinskog stadiona, a incident se dogodio u smeru ka gradu, kada je volan završio u krilu vozača.

U autobusu je bilo dosta putnika, a samo prisebnošću vozača, izbegnuta je tragedija, javili su Danasu predstavnici sindikata Sloga GSP Beograd.

– Dogodilo se nešto na šta sindikat Sloga već duže vreme upozorava. Odavno aplujemo i ukazujemo na brojne problem u kojima se nalazi Gradsko saobraćajno preduzeće, od starosti voznog parka i nedostatka alata, delova, HTZ opreme, preko odliva stručne radne snage, majstora održavanja I kvalitetnih vozača iz preduzeća, pa do bednih plata i mobinga nad radnicima, navodi predsednik sindikata Nebojša Aleksić.

Međutim, menadžment GSP i gradska uprava sun a apele da se iznađe održivo rešenje za funkcionisanje gradskog prevozničkog sistema, ostali nemi, a kritike shvatili lično, kaže Alaksić.

-Umesto da sindikat private kao konstruktivnog partnera, nadležni nas doživljavaju kao neprijatelja GSP i grada Beograda. U skladu sa tim nas i tretiraju, sramnim pritiskom na sindikalce, predsednika i članstvo i gušenjem sindikalizma uopšte. Kada govorimo o ovom incident, možemo samo da kažemo das mo voga puta imali sreće, ali pitanje je koliko će još sreća moži da nam služi, s obzirom ma nedomačinsko upravljanje GSP-om – zaključio je Aleksić.

Priredila sa štampanog izdanja za onlajn 

Informativna služba

 

 

 

 

 

.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content