Home » OBAVEŠTENJA » Aktuelni zakon ne štiti radnika, vreme je za novi

Aktuelni zakon ne štiti radnika, vreme je za novi

 „SLOGA“ POKRENULA INICIJATIVU ZA USVAJANJE NOVOG ZAKONA O RADU

-„Alternativni“ zakon je jasno definisan, sveobuhvatan i njime su mogućnosti zloupotrebe svedene na minimum. Nije uperen protiv poslodavca, već ide u korist i radnicima i poslodavcima i državi-kaže Vladimir Radosavljević, potpredsednik USS Sloga i predsednik milanovačkog odbora ovog sindikata.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ predstaviće ovog meseca novi „alternativni zakon“ Zakon o radu, koji bi trebalo da ispravi nedostatke važećeg zakona i poboljša položaj radnika i to u korist i radnika i poslodavca  u Srbiji, najavljeno je najpre iz „Sloge“, a ubrzo je pokrenuta iniocijativa za usvajanje novog Zakona o radu.

Zakon o radu (ZOR) koji iniciraju Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ dorađivan je po modelu autorskog dela Centra za dostojanstven rad i Ulof Palme centra u Srbiji, koji je sindikatu dostavljen kao „alternativni“ za dalje, izmene, dopunenadogradnju, javnu raspravu i njegovo usvajanje. Sadrži preko 300 članova, a iz „Sloge“ ističu da su zakon radili najeminentniji stručnjaci radnog prava u Srbiji.

Vladimir Radosavljević, potpredsednik USS Sloga i predsednik milanovačkog odbora ovog sindikata, kaže da je „alternativni“ zakon jasno definisan, sveobuhvatan i da su ovim predlogom Zakona mogućnosti zloupotrebe svedeni na minimum. On ukazuje i na nekoliko novina zakona koji koji doprinose rešavanju prioritetnih problema radnika u Srbiji i dodaje da ovaj zakon nije uperen protiv poslodavca, već ide u korist i radnicima i poslodavcima i državi.

Vladimir Radosavljević

–  Recimo, kada je u pitanju angažovanje radnika , gde bismo izdvojili ugovor o radu na određeno vreme, imamo ljude koji 5,6 godina rade na određeno vreme. Ta nestabilnost zaposlenja dovodi ih u druge probleme, a ovaj zakon rešava taj problem. Novina je i da dobijamo mogućnost da štrajk organizujemo kako mi želimo. Mi najbolje znamo koliko je ugroženo pravo na sindikalno organizovanje i delovanje, e pa ovim predlogom zakona to pravo je potpuno omogućeno radnicima u upravljanju preduzećem , tj participacija u upravljanju, to npr. Omogućava da radnici direktno učestvuju u odluci o deobi godišnje dobiti… Važno je istaći i da je zaštita pojačana kroz veće nadležnosti i ovlašćenja inspekcije rada –istakao je Radosavljević na konferenciji Udruženih sindikata Srbije „sloga“ u Medija Centru.

Veselinović: Radnici ostavljeni na milost i nemilost poslodavcu

Kako je istakao predsednik USS „Sloga“ Željko Veselinović, aktuelni Zakon o radu je donet 2014. godine na mala vrata, oktroisano, bez javne rasprave i na način koji ne štiti radnika.

Željko Veselinović

–  Efekti tog zakona posle osam godina se vide, oni su katastrofalni, lakše otpuštanje je moguće, lakše zapošljavanje nikako,stranih investitora nema, dolaze sumnjive kompanije kojima se daje novac za otvaranje radnih mesta, gde subvencije odlaze i do 150.000 evra po otvorenom radnom mestu, radnici im se daju kao na tacni, te kompanije mogu da krše zakone i Ustav, sva radnička i ljudska prava, a da niko od njih ne bude sankcionisan. Vidi se da aktuelni Zakon o radu ni na koji način ne štiti radnike-rekao je Veselinović.

Pored toga što je loš i što se ne poštuje, Veselinović podvlači i da je u mnogim slučajevima Zakon potpuno nedefinisa.

–  Svako može da ga tumači na način na koji on hoće, poslodavci to koriste da bi otpuštali ljude, smanjivali im plate, prebacivali ih na niža radna mesta. Radnici su ostavljeni na milost i nemilost poslodavcu, bilo državnom, bilo privatnom… Zakon o radu se odnosi na polovinu populacije, tako da bi zakon trebalo da bude jedan od prvih, ako ne i najvažniji zakon u državi. Sloga celoj Srbiji nudi jedan alternativni Zakon o radu, koji su napisali najeminentniji stručnjaci-zaključio je on, dodavši i da je ovo idealan tajming za promociju novog zakona, s obzirom na to da se naredne godine očekuju parlamentarni izbori.

Povodom prezentacije Zakona javnosti, navode iz „Sloge“ biće organizovana ozbiljna promocija, kao i javne rasprave u većim gradovima Srbije, kako bi na kraju izašli sa konačnim predlogom Zakona.

NAJVAŽNIJA PITANJA KOJA REGULIŠE PREDLOŽENI ZAKON O RADU

Sprečavanje svih vidova zloupotreba kada je u pitanju angažovane radnika:

–  Ugovor o radu na određeno vreme može trajati najduže 12 meseci i potpisati 2 puta uzastopno sa istim radnikom; ovako angažovan radnik ima sva ista prava i istu zaradu kao radnici zaposleni na neodređeno vreme;ukoliko poslodavac posle ovog roka sa tim radnikom ne potpiše ugovor o radu na neodređeno vreme, na istom i sličnim poslovima ne sme angažovati drugog radnika 12 meseci.

– Probni rad: može trajati najduuže 3 meseca

– Pripravnički staž: može trajati naduže 12 meseci

– Rad preko agencije za privremeno i povremeno zapošljavanje: prava radnika angažovanih preko agencije –ovaj radnik ostvaruje istu zaradu, naknade zarade i sva individualna i kolektivna prava kao i uporedni radnik u stalnom radnom odnosu kod poslodavca kod kojeg je preko agencije angažovan: pravo na odmor, bolovanje, sva prava iz kolektivnog ugovora, pravo na članstvo u sindikatu, pravo na štrajk…; maksimalan broj radnika preko agencije je 10 % od ukupnog boroja radnika kod poslodavca.

– Ređi oblici radnog angažovanja; rad sa nepunim radnim vremenom, rad van prostorija poslodavca, rad od kuće, rad u domaćinstvu poslodavca, dopunski rad… Potpuno su zakonski ragulisani.

Zaštita ugroženih grupa i opšta zaštita radnika:

– zaštita radnika od svih oblika diskriminacije, nasilja, uznemiravanja.

– posebna zaštita trudnica, porodilja, roditeljstva, invalida, radno angažovanje decemlađe od 18 godina, radnika u postupku stečaja, otpuštenih radnika.

Zarade:

– Garantuje se jednakost zarada za iste poslove i jednakost zarada žena i muškaraca.

– Uvećanja zarada su znatno povišena, kako bi destimulisali poslodavce od angažovanja radnika van radnog  vremena. Uvećanja su: prekovrmeni rad –samo izuzetno, masimalno 12 sati dnevno, 8 sati nedeljno, 15 sati mesečno i 150 godišnje, uz povećanje osnovne zarade od 46%; preraspodela – uz saglasnost sindikata, tako da ukupno radno vreme za 6 meseci ne sme biti veće od normalnog rada; rad na dan državnog praznika ili nedeljnog odmora – mora biti izuzetna retkost, plaćen uvećanjem osnovice za 300 %; rad noću –uvećanje osnovice za zaradu od 36%; rad u smenama, terenski rad – uvećanje osnovice za zaradu od 26%; minuli rad -0,5 % po godini staža.

Minimalna zarada se isplaćuje samo u posebnim i otežanim uslovima poslovanja, i kao takva više ne predstvlja pravilo, već se isplaćuje kao izuzetak.

Minimalna zarada se definiše u iznosu koji pokriva iznos mesečne potrošačke korpe prosečne porodice!

Naknade troškova radnika: obavezujuće su i znatno uvećane; prevoz, ishrana ( 7% prosečne bruto plate u Srbiji) , regres (prosečna bruto plate u Srbiji).

Proširena prava radnika:

Obezbeđuje se učestvovanje radnika u organima uprave poslodavca, a time i u donošenju najvažnijih odluka(npr.odluka o podeli dobiti).

Osnovaće se posebna odeljenja sudova – SUDOVI RADA koji svaki radni spor maraju da završe u roku od najviše 6 meseci.

Izvor: Takovske novine; autor: I.Đ. Foto: Medija centar Beograd

Za onlajn iz štampanog izdanja tekst preuredila Informativna služba USS Sloga

 

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content