Home » OBAVEŠTENJA » Aktivno na Dan ljudskih prava
Aktivno na Dan ljudskih prava

Aktivno na Dan ljudskih prava

Beograd, 10. decembar 2014. godine — Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ će povodom 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava održati niz radnih sindikalnih aktivnosti na prezentaciji važnosti ove teme u društvu i ukazati na težak materijalni i socijalni položaj radnika u Srbiji.

slika.phpOvim povodom, jedna delegacija „Sloge“ će posetiti preduzeća u Gornjem Milanovcu i Valjevu i održati niz sastanaka sa svojim odborima i članstvom, dok će druga u Beogradu učestvovati na Javnoj raspravi na temu prava radnika u Srbiji, u organizaciji Socijal demokratske unije (SDU).

Delegacija „Sloge“ će obići preduzeća Tipoplastiku i Metalac, kao i Rudnik olova i cinka pokraj Milanovca.

Oni će razgovarati sa radnicima i poslovodstvom, a prema vremenskim prilikama moguć je i obilazak rudarskih jama, kako bi se uverili u kakvom stanju i u kojim uslovima rade naši rudari.

Predsednik sindikata Željko Veselinović će u popodnevnim satima gostovati na lokalnoj televiziji Valjevo i govoriti o pravima radnika danas, o aktuelnom zakonu o radu i svemu onom šta predstavlja sindikalni rad.

Takođe, u skladu sa vremenom, u znak podrške prosvetarima, planirana je i poseta konferenciji za štampu reprezentativnih sindikata obrazovanja, koji su u četvrtoj nedelji štrajka po školama širom Srbije i koji su najavali radikalizaciju štrajka koji je od strane aktuelnog ministra Verbića ocenjen kao „neprimeran“.

O svim ovim aktivnostima, kako su protekle i šta je rečeno –  moći ćete da se informišete u narednim vestima koje ćemo po završtku objaviti.

Informativna služba USS „Sloga“

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top