Home » OBAVEŠTENJA » Aktivno na Dan ljudskih prava

Aktivno na Dan ljudskih prava

Beograd, 10. decembar 2014. godine — Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ će povodom 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava održati niz radnih sindikalnih aktivnosti na prezentaciji važnosti ove teme u društvu i ukazati na težak materijalni i socijalni položaj radnika u Srbiji.

slika.phpOvim povodom, jedna delegacija „Sloge“ će posetiti preduzeća u Gornjem Milanovcu i Valjevu i održati niz sastanaka sa svojim odborima i članstvom, dok će druga u Beogradu učestvovati na Javnoj raspravi na temu prava radnika u Srbiji, u organizaciji Socijal demokratske unije (SDU).

Delegacija „Sloge“ će obići preduzeća Tipoplastiku i Metalac, kao i Rudnik olova i cinka pokraj Milanovca.

Oni će razgovarati sa radnicima i poslovodstvom, a prema vremenskim prilikama moguć je i obilazak rudarskih jama, kako bi se uverili u kakvom stanju i u kojim uslovima rade naši rudari.

Predsednik sindikata Željko Veselinović će u popodnevnim satima gostovati na lokalnoj televiziji Valjevo i govoriti o pravima radnika danas, o aktuelnom zakonu o radu i svemu onom šta predstavlja sindikalni rad.

Takođe, u skladu sa vremenom, u znak podrške prosvetarima, planirana je i poseta konferenciji za štampu reprezentativnih sindikata obrazovanja, koji su u četvrtoj nedelji štrajka po školama širom Srbije i koji su najavali radikalizaciju štrajka koji je od strane aktuelnog ministra Verbića ocenjen kao „neprimeran“.

O svim ovim aktivnostima, kako su protekle i šta je rečeno –  moći ćete da se informišete u narednim vestima koje ćemo po završtku objaviti.

Informativna služba USS „Sloga“

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*