Home » SLOGA VESTI » Momirović komična figura bez kvalifikacija za ministra

Momirović komična figura bez kvalifikacija za ministra

Oštre zamerke koje je juče na račun zaposlenih na izgradnji obilaznice oko Beograda, tokom obilaska tog gradilišta, izneo Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, zbog tendencije da se završetak radova prolongira za period duži od predviđenog, za stručnu javnost predstavljaju demagogiju a za sindikalce tendenciozan napad na dostojanstvo radnika. Momirović je tokom obilaska radova na deonici kod tunela „Lipak“ povišenim tonom kritikovao kako nadležne u Javnom preduzeću „Putevi Srbije“ tako i predstavnike izvođača radova, azerbejdžanske kompanije „Azvirit“ i kineske „Poverčajna“.

U video klipu, postavljenom na sajt Ministarstva može se čuti kako Momirović opominje direktora „Puteva Srbije“ Zorana Drobnjaka, između ostalog, zbog toga što mu je zazvonio telefon a prisutnima među kojima je bilo i radnika poručio da „ne daju sebi pravo da rastežu rokove“.

– Niste vi državni vrh, niste vi dogovorili poslove. Vi ste ovde da radite, dobro ste plaćeni, dobri ste partneri… Molim vas, do 15. aprila – naglasio je Momirović do kada treba da bude završena obilaznica oko Beograda.

Žustrim nastupom Momirović je podsetio na Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, koji ima običaj da se tako obraća svojim saradnicima i Milutina Mrkonjića, koji je na sličan način znao da priča sa izvođačima dok je rukovodio obnovom nakon NATO bombardovanja 1999. godine.

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbija „Sloga“ kaže za „Danas“ da je ponašanje ministra Momirovića prema direktoru „Puteva Srbije“ demagoško dok je ophođenje prema izvođačima radova na deonici obilaznice oko Beograda zapanjujuće i skandalozno.

– Ministar Momirović je očito gledao nastupe predsednika Vučića koji često kritikuje saradnike pa je odlučio da ga oponaša. To je najobičnija predstava za javnost i potpuna demagogija. Primera radi, Momirović kritikuje direktora „Puteva Srbije“ Zorana Drobnjaka zbog prolongiranja rokova završetka zaobilaznice oko Beograda ali mu ne pada na pamet da inicira njegovu smenu. To znači da Drobnjak koga ministar „postrojava“ ima podršku vlasti jer joj je očito koristan na poziciji na kojoj se nalazi. U takvoj situaciji licemerno ga je kritikovati zbog propusta u izgradnji infrastrukture a sa druge strane ne preduzimati bilo kakve korake da on napusti funkciju na kojoj se nalazi. A Momirović se upravo tako ponaša – kaže Veselinović.

Prema njegovim rečima, Momirovićevo obraćanje povišenim tonom radnicima na gradilištu obilaznice oko Beograda je potpuno neprihvatljivo.

– Momirović je komična figura koja je na funkciju na kojoj jeste postavljena samo zato što je u javnost iznosila hvalospeve o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. On nema nijednu jedinu kvalifikaciju da obavlja izuzetno važan i stručan posao ministra građevine. Kao dete iz bogate porodice koje je sve dobilo na tacni Momirović nema moralno pravo da zamera bilo šta a kamo li da viče na radnike na izgradnji obilaznice oko Beograda. Oni naporno rade da bi zaradili svoju platu što se za ministra Momirovića ne može reći. Takođe, važno je naglasiti da su za kašnjenja u infrastrukturnim radovima krivi nadležni u vlasti, među kojima je i Momirović, koji sklapaju poslove sa nepouzdanim izvođačima radova koji ne mogu da odgovore zadatku. Sa druge strane, radnici na gradilištu samo rade ono što im se kaže, ne rukovode izgradnjom te je potpuno neozbiljno, pogrešno i nepravedno njih optuživati za propuste Vlade i nesposobnog ministra Momirovića – zaključio je Veselinović.

 

 

Opširnije na: Zamerke Momirovića na račun radnika demagoške i tendenciozne (G.Vlaović)

 

 

 

..

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content