Home » КАМПАЊЕ » Одустајање од кандидатуре
Одустајање од кандидатуре

Одустајање од кандидатуре

Београд, 05.03.2017. године  – Жељко Веселиновић, председник Удружених синдиката Србије „Слога“ и раније најављени кандидат испред Иницијативе „Радник није роб!“ неће учествовати на изборима за председника Србије, будући да је изборни процес за кандидате радничке левице постао немогућа мисија.

Одлука је донета након консултација са најближим сарадницима и сагледавања реалног стања, након чега је закључено да због изборног закона који је креиран по моделу крупног капитала, тајкуна и великих странака, представницима радника и аутентичне левице је онемогућено да имају свог кандидата.

То је веома јако изражено и видљиво у чињеници што се зарад победе једног човека у првом кругу, од стране власти свим осталим кандидатима намећу кратки рокови за подношење кандидатуре и нотари за оверу потписа које је готово немогуће пронаћи у својим канцеларијама.

Ипак, као одговорни људи који препознају време и тренутак по целокупно раднишво Србије, у наредним данима донећемо одлуку и обавестити јавност хоћемо ли чланство, раднике и симпатизере позвати на бојкот унапред режираних избора или дати подршку неком од кандидата који би прихватио основна начела и најважније циљеве из програма са којим смо у протеклих шест месеци иступали, а тичу се искључиво тренутних и будућих права радника.

Група грађана „Радник није роб!“ и Удружени синдикати Србије „Слога“ у наредном периоду наставиће своју борбу за права радника и пристојне зараде од које може у Србији да се живи, а не као данас у већини случајева преживљава.

Изјаву председника Слоге коју је упутио чланству и симпатизерима путем друштвених мрежа можете погледат у наставку.

Информативна служба

 

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top