Home » OBAVEŠTENJA » Ženama u Trajalu onemogućeno da dobiju poklon od sindikata za 8. mart

Ženama u Trajalu onemogućeno da dobiju poklon od sindikata za 8. mart

Beograd, 8. mart 2017. – Direktor kruševačkog Trajala i potpredsednik Unije poslodavaca Srbije, Miloš Nenezić, zabranio je danas predsedniku sindikata Sloga u toj organizaciji ulazak u to preduzeće kako bi podelio ženama poklone za 8. mart, obrazloženjem da mu ulaz u preduzeće nije dozvoljen jer se nalazi na plaćenom odsustvu.

Ovim je naš sindikalni poverenik u Trajalu, Vladica Tomašević, koji je ujedno i zaposlen kod tog poslodavca, nezakonito sprečen da obavlja sindikalne aktivnosti, da štiti prava i interese članova sindikata, i da u danu koji simbolizuje Međunarodni dan borbe za prava žena svojim članicama podeli prigodne poklone.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ sumnjaju da iza ovakvog nezakonitog i neutemeljenog stava direktora Trajala stoji njegov lični čin, a zbog nedavno održanog sastanka u Ministarstvu privrede na kojem su predstavnici „Sloge“ izneli niz zamerki na rad Trajala i rukovođenja tim preduzećem.

Zbog grubog kršenja sindikalnih prava i sloboda u Trajalu, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ podneće odgovarajuće prijave nadležnim organima i o tome obavestiti međunarodne organizacije koje se bave sindikalnim slobodama i pravima zaposlenih.

Informativna služba

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*