Home » OBAVEŠTENJA » Zdravstvo Sloge reprezentativno, nema opuštanja
Предраг Ђурић

Zdravstvo Sloge reprezentativno, nema opuštanja

KRAGUJEVAC, 11.11.2016. – Sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“ od sada je  reprezentativan na nivou grada Kragujevca, izjavio je njegov predsednik Predrag Đurić.

Predrag Đurić

Predrag Đurić

Đurić, koji je i jedan od potpredsednika USS „Sloga“ ističe da je rešenjem Ministarstva rada ispunjena samo formalnost i da slede veliki izazovi u odbrani zdravstvene profesije koja je ozbiljno narušena i koja se nalazi na udaru javne štednje.

– Sa nama kao partnerima u budućem kolektivnom pregovaranju neće ići lako, budući da mi nikada ne pristajemo na bilo kakve ustupke drugoj strani koja je štetna po večinu zaposlenih i ne ispunjava forme kolektivnog boljitka. Stanje u zdravstvu je alarmantno, zarade male i ponižavajuće, a usluge građanima na nezavidnom nivou.

-Sledi jako dug i teški period borbe za bolje plate i uslove rada, tako da nema opuštanja, poručuje čelnik Sloginog zdravstva Predrag Đurić.

On ističe i da je reprezentativnost na nivou grada Kragujevca samo korak u nizu ka reprezentativnosti u drugim gradovima i da je širenje mreže sindikata „Sloga“ prioritet kojem će stalno težiti.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ i Glavvni odbor čestitaju kompletnom timu Sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“ na uspešnom radu i sprovođenju sindikalne politike koja je sve više prepoznatljiva u javnosti i koja gaji istinske i izvorne obike sindikalizma.

Informativna služba

1

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*