Home » OBAVEŠTENJA » VIDEO: Sindikati i zaposleni u lavirintima politike
VIDEO: Sindikati i zaposleni u lavirintima politike

VIDEO: Sindikati i zaposleni u lavirintima politike

Beograd, 30.03.2018. –

Autor: Radnička internet TV Sloga.-

UGS Nezavisnost i Fondacija Fridrih Ebert juče su u Beogradu organizovali Okrugli sto pod nazivom „Sindikati u minskom polju politike”.

Poziv zaučešće su dobili predstavnici sindikata koji su imali iskustva upolitičkom delovanju kao i predstavnici političkih stranaka.

Nakon pozdravne reči domaćina, Zorana Stoiljkovića, predsednika UGS Nezavisnost, učešće u radu uzeli su sociolozi Jovo Bakić; i Srećko Mihajlović iz Centra za razvoj sindikalzma, kao i mnogi predstavnici sindikata i NGO, ASNS, Konfederacije slobodnih sindikata, Sloge (Željko Veselinović), Portala Mašina, Levog samita Srbije i dr.

Od predstavnika iz sveta politike govorili su: Dijana Vukomanović, Borko Stefanović, Dragan Đilas,Marko Đurić, Meho Omerović, Rade Veljanovski, Nataša Vučković …

Okrugli sto je organizovan u cilju razmatranja potencijala i afiniteta političkih stranaka u Srbiji za saradnju sa sindikatima, na osnovu kojih je moguće kreirati efikasnu političku strategiju sindikata.

Posebno treba naglasiti obraćanje gosta iz Francuske Tekaye Mahera, iz Confederacije CFD koji je govorio o temi „Modeli uvećanja političkog uticaja sindikata – iskustvo zemalja Evropske unije“ ( govor je na početku drugog dela – sinhronizovan).

Ceo događaj je prenošen uživo na FB stranici Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ ( https://www.facebook.com/pg/joint.unionsserbianunity/videos/?ref=page_internal), a naknadno je postavljen i na YouTube kanalu.

U nastavku video postavljen na YouTube koji se sastoji iz dva dela..

Moderator je bila novinarka Ljubica Gojgić

 

 

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top