Home » OBAVEŠTENJA » VIDEO: Sindikati i zaposleni u lavirintima politike

VIDEO: Sindikati i zaposleni u lavirintima politike

Beograd, 30.03.2018. –

Autor: Radnička internet TV Sloga.-

UGS Nezavisnost i Fondacija Fridrih Ebert juče su u Beogradu organizovali Okrugli sto pod nazivom „Sindikati u minskom polju politike”.

Poziv zaučešće su dobili predstavnici sindikata koji su imali iskustva upolitičkom delovanju kao i predstavnici političkih stranaka.

Nakon pozdravne reči domaćina, Zorana Stoiljkovića, predsednika UGS Nezavisnost, učešće u radu uzeli su sociolozi Jovo Bakić; i Srećko Mihajlović iz Centra za razvoj sindikalzma, kao i mnogi predstavnici sindikata i NGO, ASNS, Konfederacije slobodnih sindikata, Sloge (Željko Veselinović), Portala Mašina, Levog samita Srbije i dr.

Od predstavnika iz sveta politike govorili su: Dijana Vukomanović, Borko Stefanović, Dragan Đilas,Marko Đurić, Meho Omerović, Rade Veljanovski, Nataša Vučković …

Okrugli sto je organizovan u cilju razmatranja potencijala i afiniteta političkih stranaka u Srbiji za saradnju sa sindikatima, na osnovu kojih je moguće kreirati efikasnu političku strategiju sindikata.

Posebno treba naglasiti obraćanje gosta iz Francuske Tekaye Mahera, iz Confederacije CFD koji je govorio o temi „Modeli uvećanja političkog uticaja sindikata – iskustvo zemalja Evropske unije“ ( govor je na početku drugog dela – sinhronizovan).

Ceo događaj je prenošen uživo na FB stranici Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ ( https://www.facebook.com/pg/joint.unionsserbianunity/videos/?ref=page_internal), a naknadno je postavljen i na YouTube kanalu.

U nastavku video postavljen na YouTube koji se sastoji iz dva dela..

Moderator je bila novinarka Ljubica Gojgić

 

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*