Home » OBAVEŠTENJA » Veselinović: Viškovi će biti oni koji svoj posao rade časno i pošteno

Veselinović: Viškovi će biti oni koji svoj posao rade časno i pošteno

Beograd – Šabac, 15. jun 2016.- Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, Željko Veselinović, rekao je za centralnu informativnu emisiju RTV Šabac da će pritisak predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koji ovih dana pregovaraju sa srpskim zvaničnicima nastaviti i da od najave boljeg života za građane Srbije nema ništa.

( Video prilog RTV Šabac)

„Nastaviće se dodatno siromašenje, s obzirom da smo svi svedoci da svakoga dana sve poskupljuje“, kaže Veselinović.

On je ocenio da smo kao država i građani sve siromašniji i da će u narednom periodu biti još gore, tako da od najave boljeg života apsolutno nema ništa.

Kada su u pitanju insistiranja predstavnika MMF-a na smanjenju broja zapooslenih u javnom sektoru, budući da je predhodnim sporazumom dogovoreno otpuštanje 14.500 ljudi u januaru, što nije došlo najverovatnije zbog izbora, čelnik Sloge je rekao da će njihovi zahtevi biti insistiranja otpuštanja zaposlenih u javnom sektoru tokom sezone godišnjih odmora.

„Oni to ne zovu otpuštanja, već racionalzacijom i reformom javnog sektora, međutim, svi znamo da su to klasična otpuštanja i udar po najsirmašnijima i po radničkoj klasi“, rekao je on.

Veselinović smatra i da je veliki problem što racionalizacija neće biti sprovedena na način na koji bi trebalo da se sprovodi.

„Niko ne spori da ne postoje određeni viškovi u javnim službama, ali je sigurno da će partijski kadrovi koji su upošljeni poslednjih godina ostati na svojim radnim mestima, a viškove će predstavljati oni koji svoj posao obavljaju časno i pošteno“, smatra predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, Željko Veselinović.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*