Home » SLOGA VESTI » VESELINOVIĆ: Prezaduživanjem možemo ostati bez EPS-a

VESELINOVIĆ: Prezaduživanjem možemo ostati bez EPS-a

Predsednik USS Sloga i narodni poslanik Željko Veselinović danas je na drugoj sednici Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, u temi najavljenog rebalansa budžeta postavio pitanje o stanju u Elektroprivredi Srbije i Kolubari.

–  Svi znamo i svesni smo toga da su Elektroprivreda Srbije i Kolubara u ozbiljnom problemu i da su, što i nije tajna praktično razoreni, kompletno. Da li za to odgovornost snosi Milorad Grčić,  Zorana Mihajlović ili neko treći, to nije važno i time bi trebalo da se bave nadležni organi. Mislim da je dobra stvar što se u Kolubaru ulaže 10 milijarde, jer znamo da je ona u potpunom haosu i kolapsu, međutim, ovde je vrlo važno pitanje to što se Srbija zadužuje kod MMF-a  za 2,4 milijarde evra. Jedan od uslova za vraćanje dugova je i transformacija EPS-a u akcinarsko društvo. Da li to znači da ćemo morati drastično poskupeti struju ili ćemo doći do toga da zbog prezaduživanja naš elektrosistem morati da damo nekom u bescenje i tako ostanemo bez jednog važnog dela energetskog sistema, rekao je Veselinović.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.
Skip to content