Home » OBAVEŠTENJA » VESELINOVIĆ: “Inspekcija rada mrtvo slovo na papiru”

VESELINOVIĆ: “Inspekcija rada mrtvo slovo na papiru”

Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović i jedan od osnivača Saveza za Srbiju gostujući u emisiji “Uz jutarnju kafu” na NAŠA TV upozorio je na alarmantno stanje u institucijama koje bi trebalo da štite radnike i njihova prava.

Tokom emisije prvi čovek Sloge je govorio o sindikalnim pravima i slobodama koje se konstantno guše i izrazio bojazan da će u budućnosti borba za njih biti mnogo radikalnija, poput one kada je predsednik sindikata “Sloga” u JKP parking servis Beograd Dragan Ljubić zbog mobinga nedavno pokušao da se zapali.

Veselinović je rekao da je trenutno “Inspekcija rada mrtvo slovo na papiru”, jer je nezamislivo da neki inspektor rada kazni nekog iz gradske uprave poput Gorana Vesića ili drugog čelnika javnog preduzeća.

O najnovijem slučaju u fabrici MB “Lučani”, kao i o slučaju uzbunjivanja javnosti radnika iz valjevskog “Krušika” možete pogledati u nastavku.

Video počinje od 11 minuta…

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/joint.unionsserbianunity/videos/400125397576064/’ width=’700′]

Informativna služba

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*