Home » OBAVEŠTENJA » Velika pobeda našeg sindikata u Užicu!
Velika pobeda našeg sindikata u Užicu!

Velika pobeda našeg sindikata u Užicu!

Dušanka Jocić iz Užica koju je zastupao aktivista sindikata “Sloga”, diplomirani pravnik Glišo Vidović, potpisali su ugovor o vansudskom poravnanju sa kineskom firmom  C&S ,, Zlatno drvo “ D.O.O.  Užice, vlasnika Dongcong Jina.

C&S ,, Zlatno drvo “ D.O.O je Dušanki  za pretrpljenu štetu zbog kršenja radnih prava za rad na državne praznike i prekovremeni rad isplatilo novčani iznos od 25.269,65  dinara.

Naime, Dušanka Jocić  se predhodno kao obratila sindikatu “Sloga” za pomoć jer je smatrala da je kao radnik napred navedene trgovinske radnje radnje materijalno oštećena, budući da joj poslodavac nije platio rad na državne praznike i prekovremeni rad.

Postupajući po punomoćju, Vidović je ostvario kontakt sa vlasnikom pomenute radnje koji je nakon sagledavanja činjenica prihvatio odgovornost koja se odnosila na radnopravni status zaposlene Dušanke Jocić.

Vidović je rekao da je ovo dobar primer kako se dve strane mogu dogovoriti oko isplate odštete i izbeći sudske i advokatske troškove u parničnom i krivičnom postupku.

“Ovo je jedan o primera da se svi zaposleni koji izraze želju da budu članovi našeg sindikata mogu javiti za pomoć ako su im uskraćena prava iz oblasti rada od strane poslodavca”, istakao je Vidović.

Inače, u Srbiji se od strane kineskih poslodavaca vrlo često krše prava srpskih državljana zaposlenih u njihovim trgovinskim radnjama. Osim što ih ne prijavljuju, događa se da naši radnici rade za vrlo male plate koje su čak i ispod minimalca.

Na žalost, u javnosti se stiče utisak da se kineskim firmama i kompanijama prećutno dozvoljava da rade mimo zakona i propisa. O vrlo izraženom neizdavanju fisklanih računa kupcima da i ne govorimo. Direktnu štetu trpi budžet Srbije.

Upravo zbog takve sitacije ova mala pobeda u Užicu daje nadu da će se naši radnici trgnuti iz letargije, osloboditi straha i da tražiti ono šta im po zakonu pripada.

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top