Home » PRENOSIMO » UŽIČANI,ODLUČNO! Prijave protiv svih poslodavca koji ne poštuju zakon

UŽIČANI,ODLUČNO! Prijave protiv svih poslodavca koji ne poštuju zakon

Užice 06.03.2020. godine – U prostorijama Republičke inspekcije rada, Odeljenja u Užicu, održan je sastanak između predstavnika USS Sloga Užice koji su činili predsednik Sindikata policije Sloga Glišo Vidović i predsednika Sindikata Sloga JKP Bioktoš Vlado Ristanović sa jedne strane i Načelnika odeljenja Moma Miševića i inspektora za rad Ljiljane Plazinić sa druge strane.

U veoma zanimljivom i konstruktivnom razgovoru došlo se do zaključka da je neophodno ostvariti zajedničku saradnju u cilju poštovanja svih zakonskih normativa koji regulišu radno pravni status zaposlenih kod poslodavca.

Sindikat USS Sloga Užice će za primećene nepravilnosti iz oblasti rada podnositi prijave protiv poslodavca, koji ne poštuje pozitivne zakonske propise a na koje će inspekcija reagovati, procesuirati i donositi adekvatna rešenja iz svoje nadležnosti.

Inače, ova saradnja je neophodna tim više što Odeljenje u Užicu ima veoma mali broj zaposlenih a i tehnološki su loše opremljeni iako su nadležni za ceo Zlatiborski okrug.

Izvor:  USS Sloga Užice 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*