Home » OBAVEŠTENJA » Uzdržati se od zloupotrebe Vojske Srbije u političke svrhe

Uzdržati se od zloupotrebe Vojske Srbije u političke svrhe

Sloga sindikat zaposlenih u ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije pozvali su danas ministra odbrane i predsednika Srbije da se uzdrže od zloupotrebe vojske u političke svrhe i da se njene redovne aktivnosti ne ispraćaju tvrdnjama kako su  ministar ili vrhovni komandant jedini doprineli jačanju vojske.

„Pozivamo nadležne da razmisle kako to narod kome pripada vojska na neke dogadjaje može ići a na neke ne. Takodje, pozivamo ministra i predsednika Srbije da se prisete svih neispunjenih obećanja, navode iz tog sindikata.

Sindikat navodi da je u Takovu organizovana predaja zastava novoformiranim elitnim brigadama Vojske Srbije 63. padobranskoj i 72. brigadi za specijalne operacije.

“ I sve bi to bilo u redu, za ponos i pohvalu da od toga kao i od svega nije napravljena farsa i marketing u izborne svrhe. Narod je pozivan da prisustvuje svečanosti, da bi se od toga odustalo, a na dan ceremonije skinuti su plakati koji su bili izlepljeni po Gornjem Milanovcu i okolini. Na derbiju Zvezda –Partizan je moglo da bude 25000 ljudi, ali zato narod nije dobro došao na vojnu svečanost. Zanimljivi su dvostruki aršini oko zaraze virusom Kovida -19 za koga članovi Vučićevog kriznog štaba tvrde da se vratio na velika vrata i da se broj zaraženih povećao. To neće sprečiti nin izlazak na izbore u nedelju, ali je sprečilo građane da prisustvuju svečanosti održanoj u ustaničkom Takovu, koje je jedan od simbola srpskog otpora neprijatelju i porobljavanju Srbije”.

Opširnije na FB stranici Sloga sindikat zaposlenih u ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije (link)

 

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*