Home » OBAVEŠTENJA » Sloga: Ministarstvo zdravlja da ispoštuje obećano!

Sloga: Ministarstvo zdravlja da ispoštuje obećano!

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“ iznenađen je jučerašnjim saopštenjem na sajtu Ministarstva zdravlja u kome se ističe da su predstavnici reprezentativnih sindikata u zdravstvu nakon sastanaka sa resornim ministrom istakli da bi ”kao sindikati trebali da kritikuju, ali nemaju šta”, što u stvarnosti ne odgovara činjeničnom stanju.

U potpunosti smo zatečeni saopštenjem, koje ocenjujemo kao političko i predizborno, jer u ovom trenutku na stotine zdravstvenih radnika u Nišu, Boru, Kikindi, Valjevu, Vladičinom Hanu, Topoli i drugim mestima očekuje da budu upošljeno u stalni radni odnos prema naredbi Ministarstva zdravlja, od 26. marta, kojom se nalaže prijem u radni odnos na neodređeno vreme zdravstvenih radnika (doktora medicine i medicinskih sestara – tehničara) po hitnom postupku .

Predrag Đurić, predsednik Sindikata zdravstva Sloga

Posle ovoga otvoreno pitamo, da li je naredba Ministarstva zdravlja bila iskrena ili se radi o još jednom u nizu marketinških trikova za pridobijanje glasova na predstojećim izborima. Stoga, još jednom pozivamo Ministartvo zdravlja i resornog ministra Zlatibora Lončara da ispoštuju obećano i uposle sve zdravstvene radnike koji to očekuju, jer sada kako vidimo postoji opravdana bojazan od ponovnog povećanja obolelih od virusa korone.

Podsećamo da je Sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“ nedeljama unazad svoje aktivnosti podredio u samo jednom poslu, a to je da svi zdravstveni radnici koji su bili spremni da žrtvuju svoje živote u vreme najveće borbe protiv korone budu primljeni u radni odnos na neodređeno vreme.

Svojim aktivnostima naši poverenici su ušli u otvorenu borbu sa direktorima koji se bahato oglušuju o naredbu ministarstva, trpeći sve negativne posledice takve borbe, dok takozvani reprezantativni sindikati (Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti i Granski sindikat Nezavisnost “ očigledno imaju druge ciljeve, a to je da se dodvore ministru i vlastima na način koji vređa inteligenciju svakog ko se istinski zalaže za prava radnika u Srbiji.

Informativna služba

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content