Home » OBAVEŠTENJA » Ukoliko se ne isplate zarade, radikalizacija u Krušiku

Ukoliko se ne isplate zarade, radikalizacija u Krušiku

Ukoliko se do petka, 28. februara zaposlenima u HK „Krušik“ ne isplati zarada za mesec januar 2020. godine, reprezentativni sindikati će jedinstveno nastupiti, zahtevati ostavku generalnog direktora i radikalizovati svoje aktivnosti, uključujući proteste i štrajkove.

Zaposleni do kraja dana očekuju isplatu akontacije za mesec januar, a do 28. februara preostali deo januarske zarade.

Ovo je dogovoreno i potpisano u vidu “zaključaka“ na današnjem sastanku četiri fabrička reprezentativna sindikata, Sloge, Samostalnog, UGS Nezavisnost i ASNS sa generalnim direktorom fabrike, Vladanom Lukićem.

Sindikati su pored osnovnog zahteva za isplatu zarade izneli i zahtev da se postojeća radna prava u Krušiku ne smanjuju i da se u narednom periodu svim zaposleni koji su u dužem vremenskim periodu angažovani na određeno vreme uposle na neodređeno, o čemu će se razgovarati na narednom sastanku.

Inače, sastanak je održan na zahtev reprezentativnih sindikata zbog ukupne situacije u Krušiku i neisplaćene januarske akontacije za oko 3.200 radnika koliko ih je, što za stalno, što na određeno angažovano u ovom preduzeću.

Informativna služba

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content