Home » SLOGA VESTI » UJEDINJENI: Hiljade stranica ima samo jednu svrhu – da se sakrije da se Beograd raspada
UJEDINJENI: Hiljade stranica ima samo jednu svrhu – da se sakrije da se Beograd raspada

UJEDINJENI: Hiljade stranica ima samo jednu svrhu – da se sakrije da se Beograd raspada

Predstavnici Stranke slobode i pravde (SSP), Pokreta slobodnih građana (PSG) i sindikata Sloga su na konferenciji za mediji poručili da su za sednicu grada Beograda koja je zakazana za sredu i na kojoj će jedna od tema biti i rebalans budžeta – dobili materijal koji ne pokazuje jasno šta će sve biti preduzeto kada je reč o napretku glavnog grada. Kažu da su dobili veliku količinu materijala koja je nepregledna i koja ima za cilj da sakrije da se glavni grad raspada.

„Hiljade stranica u materijalu za sednicu Skupštine grada zakazanu za sredu na kojoj će jedna od tema biti rebalans budžeta ima samo jednu svrhu, a to je da se sakrije da se Beograd raspada, a od najavljenog velikog zaokreta i reforme SNS gradonačelnika Šapića nema ni traga ni glasa“, istakla je Mila Popović, predsednica beogradskog odbora SSP-a i šefica odborničke grupe „Ujedinjeni“ – SSP, PSG, PREOKRET, SLOGA.

Tvrde i da papiri koji su im dostavljeni – jasno pokazuju da su pojedini projekti koje gradska vlast namerava da sprovede u narednom periodu preko noći poskupeli.

„Rekonstrukcija glavne ulice u Zemunu poskupela je za 512 miliona, skoro 100 posto, rekonstrukcija Taduša Košćuška i Pariske na Starom gradu koštaće 745 miliona, poskupela je za 30 posto, pijaca u Lazarevcu koštaće 350 miliona dinara više, a radovi na OŠ Mitraljet u Batajnici kojoj rekonstukcija već kasni i deca već godinu dana idu u okolne škole umesto u svoju nškilu, poskupeće za 521 milion dinara“, istakla je Popović.

Ona je istakla da se u budžetu nalaze „klizni SNS projekti koji su tu još od 2018. godine i koji se samo prebacuju iz godine u godinu“. „Ima ih čak 66, kao na primer rekonstrukcija Glavne u Zemunu, pa rekonstrukcija Trga Nikole Pašića ili Bulevara Patrijarha Pavla, gde već uveliko kasne sve faze“, navela je Popović.

Kako je objasnila Mila Popović, „umesto da SNS vlast završava projekte od velikog značaja za Beograd poput Glavne autobuske stanice, koju nemamo već više od sedam godina ili Glavne železničke stanice, oni ih pomeraju na 2024. godinu“.

„U ovom budžetu nema ni gimnazije na levoj obali Dunava, nema škole u Mirijevu, gimnazije u Batajnici, besplatnih obroka i udžbenika, ali zato ne odustaju od nepotrebnih projekata poput jarbola i žičare na Kalemegdanu za koju je već plaćeno 600 miliona dinara“, ukazuje Popović i dodaje da „šta god da pričaju, šta god da rade, kako god pokušavali da lažno predstave ono što se danas u Beogradu dešava ne mogu pobeći od činjenice da u Beogradu ljudi ne žive kvalitetnije“.

Ona je ocenila da „bez obzira da li tim novcem upravljaju Vesić ili Šapić, Beograd sve gore i gore funkcioniše“.

„Mi odbornici SSP i odborničke grupe „Ujedinjeni“ – SSP, PSG, PREOKRET, SLOGA imamo razrađen plan kako bismo taj novac na pravi način iskoristili”, zaključila je Popović.

Aleksandar Radoičić, odbornik PSG, istakao je da je rebalansom budžeta dokazano da Beogradu evidentno nedostaje novca, iako raspolaže pozamašnim budžetom od oko 1,4 milijarde evra.

„Na osnovu rebalansa budžeta za ovu godinu jasno se vidi da Beogradu nedostaje novac i ako Beograd raspolaže za budžetom većim od milijardu i 400 miliona evra. Rebalanskom budžeta se takođe vidi da se gradska vlast SNS, koja već 10 godina upravlja Beogradom, prema novcu svih građana ponaša nedomaćinski, neplanski i jednostavno rasipa novac. Situacija je došla do te mere da je ponestalo novca za osnovne stvari i funkcionisanje grada Beograda“, istakao je Radoičić.

Pavle Heđeši, odbornik Sindikata Sloga u Skupštini grada, poziva još jednom Aleksandra Šapića da razgovara sa otpuštenim radnicima GSP-a i ističe da su predstavnici mnogobrojnih sindikata na jučerašnjem sastanku sa novim direktorom GSP-a Šarcem i sekretarom za saobraćaj Lukićem, najavili okupljanje ispred zgrade Skupštine grada u vreme održavanja sednice, što Sloga podržava.

Izvor: N1,

Live Video: SSP

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Comments are closed.

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top