Home » OBAVEŠTENJA » U SOFIJI ODRŽANA KONFERENCIJA SEKCIJE ŽENA SINDIKATA METALACA JUGOISTOČNE EVROPE
U SOFIJI ODRŽANA KONFERENCIJA SEKCIJE ŽENA SINDIKATA METALACA JUGOISTOČNE EVROPE

U SOFIJI ODRŽANA KONFERENCIJA SEKCIJE ŽENA SINDIKATA METALACA JUGOISTOČNE EVROPE

U Sofiji od 30. Do 01.juna 2013. održana je konferencija na temu „Žene na rukovodećim pozicijama“ Konferencija je održana uz podršku FES i Sindikata metalaca Bugarske. Prisutne su bile predstavnice Sekcije žena sindikata metalaca Jugoistočne Evrope iz Bugarske, Hrvatske, Crne Gore, BiH, Makedonije, Slovenije, Kosova i Srbije.

DSCF6185-1Renata Petrova, potpredsednica sindikata metalaca Bugarske, otvorila je Konferenciju a pored nje učesnice skupa pozdravio je predsednik istog sindikata, Mare Ančeva, članica Izvršnog Komititeta IndustriOl-a i Emilija Grujić, koordinatorka  Projekta ispred FES-a

Renata Petrova je veoma iscrpno predstavila položaj žena na rukovodećim pozicijama u Bugarskoj. Pored Renate Petrove prezentaciju o principima rodne ravnopravnosti, motivaciji žena za učeše u sindikatu i politici predstavile su i predstavnice bugarskog Univerziteta i Instituta za ekonomska istraživanja.

DSCF6187U ime USSSloge na Konferenciji su bile Milena Jocić, generalna sekretarka i Milanka Petrović, sekretarka sindikata Želvoza iz Smedereva. Milena Jocić prezentovalaje položaj žena u sindikatu, politici, društvu i usklađivanju profesionalnih, liderskih i porodičnih obaveza.

Iskustva su razmenjena i prihvaćen je predlog da se formalizuje već formalna mreže žena u sindikatima Jugoistične Evrope.

Predloženo je da naredna Konferencija bude održana u Sloveniji.

Zaključak je: Teško je uskladiti sve ove obaveze bez menjanja ustaljenih običaja i shvatanja, bez podrške okruženja, menjanja infrastrukture a do tada: radite marljivo na sebi, gradite svoj imidž, gradite mrežu podrške, prihvatite odgovornost i stvari će krenuti.

info Sloga

UKRATKO - SLOGA Udruženi sindikati Srbije

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top