Home » SAOPŠTENJA » TELEGRAM PODRŠKE

TELEGRAM PODRŠKE

Jedna od najvećih  turskih sindikalnih konfederacija (KESK), koja okuplja više od 240 hiljada članova javnog sektora, danas je počela dvodnevni štrajk zbog brutalne akcije države nad antivladinim demonstrantima. Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“  poslali su telegram podrške sindikatu.

TELEGRAM PODRŠKE

Dragi turski prijatelji, braćo i sestre radnici,

Danima iz Srbije pratimo sve što se dešava širom vaše zemlje, diveći se vašoj hrabrosti i upornosti da ustanete i dignete glas protiv nepravde, laži i surovog gušenja slobode.

Vašu odluku da se kao najveća sindikalna centrala u Turskoj stavite na stranu okupljenog naroda, vidimo kao težnju za slobodom i sigurnom budućnosti svakog radnika i građanina u demokratskoj Turskoj.

Uduženi sindikati Srbije „SLOGA“, velika porodica udruženih sindikata javnog sektora, industrije i privrednih delatnosti, i njenih 100 hiljada članova, pružaju Vam punu podršku da istrajete u svojim namerama.

Iako nismo sa Vama, sa Vama smo u srcu, mislima u nadi da ćete uspeti da se izborite za bolje sutra i da ćete svaku vrstu tiranije i nepravde pobediti istinom i argumentima.

Za svakog čoveka na svetu, bez obzira na pripadnost naciji, versko opredeljenje i pol, sloboda je najsvetlija tačka na istoku, bez koje je ljudski život bezvredan.

Danas je ta najsvetlija tačka na prelepom Bosforu, a vi sunce koje osvetljava čitav svet i greje srca svakog potlačenog radnog čoveka.

Uz zvuke „Internacionale“, za bolje sutra, pozdravlja vas sindikat srpskih radnika „Sloga“

Željko Veselinović, predsednik

DEAT TURKISH FRIENDS

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*