Home » OBAVEŠTENJA » U četvrtak veliki zbor radnika FAP-a

U četvrtak veliki zbor radnika FAP-a

Priboj, 6.mart 2015. — Sindikat FAP-SLOGA Priboj će  podržiti zbor radnika FAP korporacije zakazane u četvrtak 09. 04. 2015. godine sa početkom u 12.30 časova.

U tom smislu Sindikat je izdao i saopštenje koje prenosimo u celosti.

FAP KORPORACIJA A.D. PRIBOJ

JEDINSTVENI SINDIKAT ”FAP SLOGA”

Priboj, dana 06.04.2015. god.

O B A V E Š T E NJ E

Na zahtev velikog broja nezadovoljnih radnika,akcionara FAP-a i građana Priboja koji strahuju za opstanak radnih mesta, celovitost preduzeća i sudbinu grada Priboja, Sindikat FAP-SLOGA bezuslovno prihvata poziv za tehničku podršku u organizovanju zbora radnika FAP korporacije .a.d zakazanom za četvrtak 09.04.2015. godine u 12:30 časova.

Ovaj zbor predstavlja nastavak ranijeg zbora od 04.03.2015. zatošto su i stekli postavljeni rokovi ,a naši opravdani zahtevi nisu ispunjeni.

Za radnike koji nisu radno angažovani biće organizovano zajedničko okupljanje sa akcionarima na trgu FAP-a u 11.30, posle čega će se organizovano krenuti prema Upravnojzgradi FAP-a.

Osnovni zahtevi radnika su:

–  Isplata zaostalih zarada

–  Povezivanje radnog staža i uplata zdravstvenog osiguranja

–   Povlačenje odluke o otpuštanju i kažnjavanju radnika službe skladištenja dok se ne    otkriju stvarni počinioci i organizatori krađa

–  Ispunjenje zahteva sa prethodnog zbora smena samoproklamovanog predstavnika radnika Milorada Dragaša iz svih tela na kojima se odlučuje sudbina FAP-a, očuvanje jedinstvenog FAP-a kao funkcionalne celine i popravljanje tenderaza FAP u cilju očuvanja minimum 600 radnih mesta

OVO SU PRESUDNI DANI ZA OPSTANAK FAPA . OVAJ ZBOR I SKUPŠTINA SU PRAVI PUT DA UPUTIMO ISPRAVNU PORUKU VLADI SRBIJE DA SAČUVAMO FAP I BUDUĆNOST GRADA.

POZIVAMO SVE BIVŠE RADNIKE I AKCIONARE DA SE OKUPE U ŠTO VEĆEM BROJU JER JE OVO MOŽDA ZADNJA PRILIKA DA POKAŽEMO DA NAM JE STALO DA SE OČUVA FAP.

Sindikat FAP-SLOGA

Predsednik Petrović Petar

fap

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*