Home » KAMPANJE » Tužbe protiv banaka zbog nezakonite dobiti na teret klijenata
Tužbe protiv banaka zbog nezakonite dobiti na teret klijenata

Tužbe protiv banaka zbog nezakonite dobiti na teret klijenata

Pozivamo članstvo da spreme kopije ugovora o kreditu i da se odmah jave svojim sindikalnim predstavnicima u što kraćem roku kako bi sačinili evidenciju za pokretanje utuženja

Beograd,11.10.2017. – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ preko svojih pravnih zastupnika pokreću sinhronizovanu akciju utuženja banaka koje posluju u Srbiji i koje su godinama unazad nezakonito klijentima naplaćivale usluge koje u drugim državama ne mogu ni da se zamisle, a kamo li realizuju.

Bankarski sektor u Srbiji godinama unazad, uz blagoslov države i vlasti, a posebno ćutanje Narodne banke Srbije potpuno nekontrolisano stiče dobit od raznih provizija i naknada, i po tom osnovu na teret klijenata, osiromašenih građana godišnje zarađuje više milijardi dinara.

Zato smo odlučili da svim svojim članovima koji koriste ili su koristili bankarske usluge ponudimo da tuže banke i dobiju obeštećenje, budući da su one od klijenata nezakonito uzimale razne naknade, poput onih za obradu kredita, praćenje kredita, prevremenu otplatu, korišćenje platnih kartica i podizanje gotovine na bankomatu druge banke, kao i naknade za izdavanje raznih potvrda i dostave pisanih obaveštenja klijentima, iako su bile dužne da ih izdaju i dostavljaju svojim klijentima bez ikakve nadoknade ili provizije.

Posebno kod naplate osiguranja kod Nacionalne korporacije za osiguranje kredita (NKOSK), što je apsurd jer ono klijente ne osigurava, vec osigurava isključivo banku čija je dužnost da ih osigura što je uostalom nedavno i dokazano na sudu.

Pozivamo članstvo da spreme kopije ugovora o kreditu i da se odmah jave svojim sindikalnim predstavnicima u što kraćem roku kako bi sačinili evidenciju za pokretanje utuženja.

 

Informativna služba

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top