Home » ОБАВЕШТЕЊА » Тражимо одговорност за саобраћајни колапс у Београду
Тражимо одговорност за саобраћајни колапс у Београду

Тражимо одговорност за саобраћајни колапс у Београду

Синдикат Слога ГСП Београд отворено пита надлежне у Београду – ко треба да контролише јавни превоз у Београду и исправност возила, и ко ће одговарати за његову све лошију организацију.

Ово питамо након јучерашњег хитног ванредног захтева Секретаријата за јавни превоз Београда свим превозницима у систему јавног превоза да најкасније до 31. маја обаве ванредни технички преглед за сва возила којима се превозе путници, уз акценат на ризик од настајања појаве „ибертуре“ на мотору, за свако појединачно возило.

Одлуку Секретаријата поздрављамо с резервом, будући да је изнуђен као последица недавне саобраћајне незгоде у којој је учествовало возило превозника „Арива литас“ на линији 20, када се аутобус отргао контроли и пуном брзином ударио у зграду.

Ми смо више пута као синдикат указивали на разне неправилности и техничке неисправности које се нису узимале у разматрање.

Зато тражимо да се изврши генарална процена свих возила и опреме јавног превоза, друмска, шинска, жична, а након тога према извршеној контроли из употребе избаце сва она која не одговарају техничкој исправности, естетици, а све у циљу безбедности путника и самих возача.

Захтевамо да се уместо тендера за некакав “рекреативни опоравак запослених” у ГСП Београд повећају хитно плате возачима и свим запосленима, а уместо “калимегданских гондола” хитно купе нови аутобуси и тролејбуси, јер је Београд у саобраћајном колапсу.

У Београду, 10.05.2019.г

Синдикат Слога ГСП Београд

Председник
Небојша Алексић

 

 

.

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top