Home » OBAVEŠTENJA » Tražimo odgovornost za saobraćajni kolaps u Beogradu

Tražimo odgovornost za saobraćajni kolaps u Beogradu

Sindikat Sloga GSP Beograd otvoreno pita nadležne u Beogradu – ko treba da kontroliše javni prevoz u Beogradu i ispravnost vozila, i ko će odgovarati za njegovu sve lošiju organizaciju.

Ovo pitamo nakon jučerašnjeg hitnog vanrednog zahteva Sekretarijata za javni prevoz Beograda svim prevoznicima u sistemu javnog prevoza da najkasnije do 31. maja obave vanredni tehnički pregled za sva vozila kojima se prevoze putnici, uz akcenat na rizik od nastajanja pojave „iberture“ na motoru, za svako pojedinačno vozilo.

Odluku Sekretarijata pozdravljamo s rezervom, budući da je iznuđen kao posledica nedavne saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo vozilo prevoznika „Ariva litas“ na liniji 20, kada se autobus otrgao kontroli i punom brzinom udario u zgradu.

Mi smo više puta kao sindikat ukazivali na razne nepravilnosti i tehničke neispravnosti koje se nisu uzimale u razmatranje.

Zato tražimo da se izvrši genaralna procena svih vozila i opreme javnog prevoza, drumska, šinska, žična, a nakon toga prema izvršenoj kontroli iz upotrebe izbace sva ona koja ne odgovaraju tehničkoj ispravnosti, estetici, a sve u cilju bezbednosti putnika i samih vozača.

Zahtevamo da se umesto tendera za nekakav “rekreativni oporavak zaposlenih” u GSP Beograd povećaju hitno plate vozačima i svim zaposlenima, a umesto “kalimegdanskih gondola” hitno kupe novi autobusi i trolejbusi, jer je Beograd u saobraćajnom kolapsu.

U Beogradu, 10.05.2019.g

Sindikat Sloga GSP Beograd

Predsednik
Nebojša Aleksić

 

 

.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*