Home » OBAVEŠTENJA » Tražili smo isplatu “solidarne pomoći” a ne “13 plate”
Tražili smo isplatu “solidarne pomoći” a ne “13 plate”

Tražili smo isplatu “solidarne pomoći” a ne “13 plate”

Šabac – Beograd, 12.01.2018. – Sindikati više JKP Šapca, među kojima i Sloge, uputili su demanti povodom niza, kako tvrde netačno iznetih informacija od strane gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića na konferenciji za štampu održanoj u gradskoj kući 5. januara ove godine. (U nastavku teksta kompletan dopis)

Sindikati navode da na dopise koji su slati gradonačelniku i Gradskom veću nije nikada odgovoreno u pisanom obliku kao što je to predviđeno Zakonom, već je posle održanog jednosatnog štrajka radnika JKP “Stari Grad”, najvećeg preduzeća u gradu, održana konferencija za štampu na kojoj je izneto niz netačnih tvrdnji poput toga da sindikati traže “13 platu” i da je njihov zahtev “nelegitiman”.

-Netačani su navodi da je zahtev zaposlenih u javno komunalim delatnostima “nelegitiman” jer taj izraz predstavlja nešto što je protivzakonito. Tražili smo isplatu “solidarne pomoći” a ne “13 plate”, što je predviđeno i potpisanim Aneksima Posebnog kolektivnog ugovora iz 2017. godine za javna komunalna preduzeća.

Sindikate je posebno iritiralo to što je gradonačelnik Šapca naveo da bi isplata povećala cenu komunalnih usluga i ističu da je u drugum gradovima u Srbiji isplaćena solidarna pomoć za 2017. godinu i predviđena za 2018. godinu, bez povećanja cene komunalnih usluga, uz podsećanje na njihov težak materijalni položaj.

Podsećanja radi, USS Sloga Nezavisni sindikat JKP Stari Grad Šabac održao je 5. januara u krugu svog preduzeća jednosatni upozorenja na kome su izneti zahtevi sindikata koji se tiču isplate solidarne pomoći na osnovu kolektivnog ugovora, budući da su zaposleni u tom sektoru izdvojeni iz dela za vraćanje smanjenih zarada koje je donela Vlada Srbije.

Istoga dana, održana je i konferencija za medije gde su zahtevi sindikata za solidarnu pomoć ocenji kao nelegitimni.

Informativna služba

 

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top