Home » OBAVEŠTENJA » Transkom primer za druge poslodavce

Transkom primer za druge poslodavce

Posle početnih nesuglasica na relaciji sindikat – poslodavac “Transcom Worldwide doo“ je postao primer poslodavcima u Srbiji.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” izvršili su prezentaciju zaposlenima, upoznali ih sa radom, ciljevima i aktivnostima sindikata. Zaposleni su po grupama prisustvovali prezentaciji i imali priliku da predstavnicima sindikata učestvuju u aktivnom dijalogu i postavljaju pitanja.

Željko Veselinović, Vlado Banjac.

Prezentacije je otvarao predsednik sindikata Sloga u Transkomu Vlado Banjac, a u radu su učestvovali i predsednik Sloge Željko Veselinović, pravnice sindikata Jelena Milenković i Danijela Torlak .

– Smatram da je ovo odličan primer kako treba da funkcioniše dijalog između sindikata i poslodavca i kako treba da izgleda međusobno poverenje. Kada bi svi poslodavci u Srbiji sledili ovakav primer, tvrdim da bi sve bilo lakše, posebno u izgradnji međusobnih odnosa bez trzavica i problema, rekao je predsednik Sloge, Željko Veselinović.

Veselinović je rekao da je do prezentacije došlo zahvaljujući predstavniku Transkoma, gospodinu Veljku Petroviću, koji je omogućio predstavnicima Sloge da izvrše prezentaciju zaposlenima. On je dodao da se, gospodin Petrović u jednom delu svoje poslovne karijere bavio sindikalnim aktivnostima, tako da razume probleme zaposlenih i šta znači sindikat na čemu mu se on kao predsednik sindikata iskreno zahvaljuje.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” će narednih meseci održati sastanke i sa zaposlenima na drugim projektima u okviru ove švedske kompanije koja ima oko 600 zaposlenih, a tokom ove nedelje će posetiti i istureno odeljenje u Novom Sadu.

IS

 

 

 

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*