Home » OBAVEŠTENJA » Susret sa članovima učeničkih parlamenata srednjih škola

Susret sa članovima učeničkih parlamenata srednjih škola

Gornji Milanovac, 15.11.2018.- Potpredsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Vladimir Radosavljević juče je razgovarao sa srednjoškolskom omladinom, članovima učeničkih parlamenata srednjih škola u Gornjem Milanovcu gde je u otvorenom razgovoru odgovarao na pitanja o radnim pravima, sindikatima uopšte i situaciji u Srbiji.

Radosavljević je odgovarao na mnogobrojna pitanja učenika i tom prilikom istakao da su radna prava i sindikati u svetu plod višedecenijske borbe radnika unazad.

– Borba za prava radnika je neprestana do danas i ta prava su regulisana zakonima. Zakon o radu definiše radna prava, ali je pitanje koliko se on poštuje. Prekarni rad globalno zahvata sve više zaposlenih, a to je rad koji u suštini znači iznajmljivanje radnika bez ikakve sigurnosti rada i zaštite na radu. U Srbiji se prava radnika veoma često drastično krše i to na kriminalan način, rekao je Radosavljević.

Radosavljević je tokom debate istakao i da se samo jaki sindikati masovnošću mogu uspešno boriti za prava radnika.

U nastavku pogledajte debatu…

 

Informativna služba

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*