Home » OBAVEŠTENJA » Sud presudio u korist otpuštenog predsednika “Sloge” u Trajalu

Sud presudio u korist otpuštenog predsednika “Sloge” u Trajalu

Beograd, 24.04.2019. godine – Osnovni sud u Kruševcu doneo je presudu kojom se nalaže poništenje rešenja o otkazu ugovora o radu Vladici Tomaševiću, otpuštenom predsedniku sindikata “Sloga” u Trajal korporaciji.

“Nadamo se da će poslovodstvo Trajala ispoštovati odluku suda i da će u roku od osam dana od prijema presude vratiti Tomaševića na posao. Ukoliko do toga ne dođe, nastavićemo našu sindikalnu borbu u dokazivanju istine i odgovornosti za sve nezakonite postupke ”, kaže predsednik USS “Sloga” Željko Veselinović.

Pravni zastupnici Udruženih sindikata Srbije “Sloga” su 2017. godine tužili Trajal korporaciju, smatrajući da je odluka o njegovom udaljenju nezakonita i politički motivisana.

Kao razloge za udaljavanje iz fabrike poslovodstvo Trajala je donelo odluku na osnovu rešenja o tehnološkom višku.

Međutim, stvarni cilj je bio da se spreči delovanje sindikata Sloga u tom preduzeću, budući da su otkaze po istom osnovu dobili četvoro od sedmoro članova Odbora sindikata Sloga iz te fabrike.

Pored sindikalnog suprotstavljanja direktoru Milošu Neneziću, koji je istovremeno i predsednik Unije poslodavaca Srbije je i Tomaševićevo javno pozivanje radnika da tokom 2017. godine podrže proteste i bunt nezadovoljstva mladih širom Srbije, poznatijim kao protestima “Protiv dikature”.

Informativna služba

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content