Home » OBAVEŠTENJA » SLOGA NA PETOM JUBILARNOM MEĐUNARODNOM EKONOMSKOM FORUMU NA KRIMU

SLOGA NA PETOM JUBILARNOM MEĐUNARODNOM EKONOMSKOM FORUMU NA KRIMU

Beograd, 23.04.2019. – Peti Međunarodni ekonomski forum posvećen aktuelnim političkim i ekonomskim temama na kome je bilo više od 3 hiljade ljudi iz 50 zemalja, održan je na Jalti u  periodu od 17. do 20. Aprila.

Pored delegata iz evropskih zemalja (Nemačke, Češke, Italije, Srbije, Francuske, Holandije, Belgije i dr.) u radu Foruma su učestvovali delegati iz Južne Amerike, SAD, Afrike i sa Bliskog Istoka. Najbrojnija delegacija je bila iz Sirije, predvođena ministrom ekonomije u sirijskoj vladi.

Srpsku delegaciju, predvodila je Dragana Trifković, predsednik Saveta za spoljne poslove i član Predsedništva Srpskog pokreta Dveri, narodni poslanik Dveri Marija Janjušević, i Željko Veselinović, predsednik USS Sloga i odbornik u Skupštini Grada Beograda.

Narodni poslanik Marija Janjušević je govorila o ženama u biznisu, a Dragana Trifković o digitalizaciji u oblasti ekonomije.

Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović je na konferenciji uzeo učešće kao predsednik sindikata, gde je govorio o digitalizaciji u sferi socijale.

Prvi čovek “Sloge” je istakao da država Srbija prilično kasni u sferi digitalizaciji, međutim, ne samo u tome, već i u drugim oblastima.

Po njemu za to najveću odgovornost snosi Vlada Srbije i premijerka Ana Brnabić, koja je kao ministar državne uprave i lokalne samouprave u ranijem periodu bila zadužena za ovu oblast.

“ Vlastima u Srbiji ne odgovara bilo kakva digitalizacija i modernizacija, jer onda ne bi mogli da manipulišu ljudima i podacima, pogotovo u oblasti socijalnih pitanja” – smatra Veselinović.

Zadnji dan konferencije bio je održan u čuvenom Livadijskom zamku porodice Romanovih gde je februara 1945. godine održana poznata Krimska konferencija i potpisan sporazum između Čercila, Staljina i Ruzvelta o podeli Nemačke nakon završetka rata.

Delegacija iz Srbije je tu imala priliku da na par minuta porazgovara i sa potpredsednikom  Vlade Ruske Federacije, a Veselinović je tom prilikom dao i izjavu za jednu od ruskih nacionalnih televizija.

“Sve u svemu ovo je bio sjajan skup na kome su potpisani mnogi ugovori vredni više milijardi evra, a ono što je ostalo upečatljivo je veliko interesovanje ruskih firmi za otvaranje preduzeća i investiranje u Srbiju, jer je Ruska Federacija zemlja s velikim potencijalom”- rekao je Veselinović.

Predsednik “Sloge” je posebno naglasio da ovim putem želi još jednom da se zahvali “Dverima” na pozivu i učešću predstavnika “Sloge”na ovako velikom i značajnom međunarodnom skupu i posebno se zahvalio Dragani Trifković koja je i član organizacionog odbora foruma.

Ovo pokazuje još jednom odličnu saradnju koju naš sindikat ima sa Dverima, kaže Veselinović.

 

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*