Home » OBAVEŠTENJA » ŠTRAJK U RUDNIKU ZAJACA KOD LOZNICE

ŠTRAJK U RUDNIKU ZAJACA KOD LOZNICE

Zaposleni u rudniku Zajaca kod Loznice koji je u vlasnistvu Farmakom grupe Miroslava Bogićevića, stupili su u generalni strajk zbog neisplačenih zarada i neoverenih zdravstvenih knjižica.

rudariZarade zaposlenima nisu isplaćene još od novembra meseca protekle godine, a štrajk su organizovali radnici samoinicijativno, tako što iz treće smene nisu želeli da napuste rudnik, priključila im se i prva smena koja je stala uz kolege, a zatim i sve ostale smene.

Sindikat SLOGA koji ima reprezentativnost zajedno sa drugim reprezentativnim sindikatom nije organizovao štrajk jer su se dogovorili da bude sveradnički, bez obzira na članstvo u sindikatu.

Interesantno je i to da se štrajku priključila i Generalna direktorka rudnika koja se nalazi u istoj poziciji kao i radnici i koja se i solidarisala sa njima.

U međuvremenu je vlasnik Miroslav Bogićević dolazio na pregovore, ali njegovu ponudu zaposleni nisu prihvatili ocenivši je kao nepristojnu.

 Info Sloga

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*