Home » OBAVEŠTENJA » Štrajk u FOM se nastavlja

Štrajk u FOM se nastavlja

Prokuplje, 3. novembar 2014. godine — Odluku o tome hoće li radnici Fabrike obojenih metala (FOM) u Prokuplju nastaviti započeti štrajk doneće sutra, nakon što se radnicima od strane štrajkačkog odbora prezentuje najnovija ponuda od strane poslodavca.

„Ovo je odlučeno nakon upravo završenog sastanka odbora i poslovodstva, a definitivnu odluku donećemo sutra, nakon okupljanja svih radnika u prvoj smeni“, rekao nam je predsednik Sindikata „Sloga“ u FOM Slavoljub Popović.

O detaljima ponude poslodavca Popović se nije izjašnjavao, a kako je kazao „potrebno je izvršiti neke dodatne provere o mogućnostima realizacije ponuđenog i to će biti prezentovano u toku sutrašnjeg dana“.

Sindikat Sloga Fabrike obojenih metala (FOM) u Prokuplju je od danas u generalnom štrajku, a obustava rada je započeta zbog neisplaćenih zarada od aprila do danas, neuplaćenih doprinosa za PIO i zdravstveno osiguranje, putnih troškova, nedostatka HTZ opreme i loših uslova rada.

Informativna služba USS „Sloga“

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*