Home » OBAVEŠTENJA » Staljinizacija u MUP Srbije!?

Staljinizacija u MUP Srbije!?

Disciplinski postupak protiv Gliše Vidovića, predsednika Sindikata policije Sloga i predsednika Gradskog odbora tog sindikata u Užicu, prekinut je do postupanja po zahtevu za izuzeće disciplinskog starešine u ovom predmetu.

Juče, 28. decembra 2021. godine u Policijskoj upravi Užice održana je, kako je Gradski odbor sindikata u Užicu ocenio “još jedna farsa u vidu disciplinskog postupka protiv predsednika tog sindikata u Užicu Gliše Vidovića”.

Iako je disciplinski postupak javan, predsedniku USS Sloga Željku Veselinoviću, koji je došao iz Beograda, aktivistima sindikata i predstavnicima dve novinske kuće zabranjen je ulazak u zgradu i prisustvo suđenju.

Međutim, prisustvo postupku “nije bilo zabrenjeno” i dvojici policijskih starešina koji su, očigledno po nečijem nalogu u uniformama “izigravali” javnost, što je tragikomično podsećalo na događaje tridesetih godina prošloga veka na teritoriji SSSR-a, poznatijim kao “Staljinove čistke”, nameštenim i zatvorenim suđenjima, tokom kojih je veliki broj ljudi bez prava na adekvatnu odbranu proglašavan krivima za izdaju zemlje.

Sindikat “Sloga” njihovo prisustvo u uniformama “disciplinskom suđenju” ocenjuje kao postupak bez presadana, odnosno direktni pritisak na postupak suđenja, zbog čega će zatražiti odgovornost načelnika Policijske uprave Užice Vladana Derikonjića i procesuiranje tih policijskih starešina zbog teške povrede službene dužnosti.

Podsećamo, Glišo Vidović, policijski službenik, zaposlen u Policijskoj upravi Užice, inače predsednik Sindikata policije Sloga i predsednik Gradskog odbora tog sindikata u Užicu suspendovan je sa posla zbog navodne „teške povrede službene dužnosti i ponašanja koje šteti ugledu MUP-a“.

Njemu se stavlja na teret da je službenici užičkog preduzeća Putevi, rekao da je „lak na obaraču“, što su on i sindikat demantovali i upozorili da je reč o lažnom svedočenju, jer je sindikat predhodno objavio izveštaj Inspekcije rada koja je evidentirala nepravilnosti i pokrenula prekršajni postupak protiv tog preduzeća i direktora, kao odgovornog lica.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*