Home » OBAVEŠTENJA » Srbiji preti erupcija socijalnog nezadovoljstva
Srbiji preti erupcija socijalnog nezadovoljstva

Srbiji preti erupcija socijalnog nezadovoljstva

Najavama da će se smanjiti plate i penzije, povećati cena električne energije i držati pod kontrolom cena hleba, Vlada Srbije stvara socijalnu erupciju nezadovoljstva kod svojih građana sa nesagledivim posledicama po čitavu državu i društvo.

PrintAktuelna vlast u proteklom periodu nije učinila ništa da spreči širenje socijalne erozije svojih građana, osim što uvodi reformske zakone po hitnom postupku, najavljuje oštre mere štednje uz smanjenje zarada i penzija i to prikazuje kao svoj veliki uspeh.

Opšta finansijska kriza, koja se odavno ulila iz privredne u socijalnu, od odgovorne vlasti traži više od usvajanja reformskih zakona po hitnom postupku i odluka da se sačuva cena vekne hleba.

Za Udružene sindikate Srbije “Sloga”, odluka Vlade da cena vekne hleba ne sme preći 46 dinara, nije ništa drugo nego jasna poruka aktuelne vlasti građanima da je njihova ekonomska održivost u budućnosti svedena na hlebu i vodi kao osnovnim životnim namernicima.

Vlast, kojoj je briga isključivo na očuvanju profitabilnih sektora privrede i u interesu krupnog kapitala, nesumnjivo će svoje građane izložiti opasnostima od socijalne katastrofe, jer agresivna primena tržišne logike i tržišnog ponašanja u periodu socijalne krize nigde u svetu nije pokazala rezultate, već naprotiv, samo je pogoršala položaj svojih građana i nastavila njihovo ekonomsko propadanje i siromašenje.

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top