Home » OBAVEŠTENJA » Srbiji preti erupcija socijalnog nezadovoljstva

Srbiji preti erupcija socijalnog nezadovoljstva

Najavama da će se smanjiti plate i penzije, povećati cena električne energije i držati pod kontrolom cena hleba, Vlada Srbije stvara socijalnu erupciju nezadovoljstva kod svojih građana sa nesagledivim posledicama po čitavu državu i društvo.

PrintAktuelna vlast u proteklom periodu nije učinila ništa da spreči širenje socijalne erozije svojih građana, osim što uvodi reformske zakone po hitnom postupku, najavljuje oštre mere štednje uz smanjenje zarada i penzija i to prikazuje kao svoj veliki uspeh.

Opšta finansijska kriza, koja se odavno ulila iz privredne u socijalnu, od odgovorne vlasti traži više od usvajanja reformskih zakona po hitnom postupku i odluka da se sačuva cena vekne hleba.

Za Udružene sindikate Srbije “Sloga”, odluka Vlade da cena vekne hleba ne sme preći 46 dinara, nije ništa drugo nego jasna poruka aktuelne vlasti građanima da je njihova ekonomska održivost u budućnosti svedena na hlebu i vodi kao osnovnim životnim namernicima.

Vlast, kojoj je briga isključivo na očuvanju profitabilnih sektora privrede i u interesu krupnog kapitala, nesumnjivo će svoje građane izložiti opasnostima od socijalne katastrofe, jer agresivna primena tržišne logike i tržišnog ponašanja u periodu socijalne krize nigde u svetu nije pokazala rezultate, već naprotiv, samo je pogoršala položaj svojih građana i nastavila njihovo ekonomsko propadanje i siromašenje.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*