Home » OBAVEŠTENJA » Socijalno- ekonomskom savetu Srbije je odavno istekao rok trajanja
Socijalno- ekonomskom savetu Srbije je odavno istekao rok trajanja

Socijalno- ekonomskom savetu Srbije je odavno istekao rok trajanja

Proizvode njihovog tripartitnog socijalnog dijaloga je sve teže i opasnije konzumirati u praznim radničkim stomacima

Beograd, 10. januar 2016. – Socijalno-ekonomski savet Srbije (SES) je na prvoj vanrednoj sednici u ovoj godini raspravljao o Nacrtu zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru. Naravno, kao i uvek – bez ikakvog dogovora i boljitka po radnike!

Dok radnici širom Srbije rintaju za minimalac od jednog evra po radnom času, zahvaljujući „reformskim zakonima“ aktuelne Vlade Srbije, predstavnici takozvana dva reprezentativna sindikata nastavljaju izigravanje socijalnog dijaloga koji ima za cilj amortizaciju radničkog nezdovoljstva i stvaranje privida socijalnog dijaloga u državi blagos*anja.

Ova sada već potvrđeno nakardno napravljena tvorevina u 2015. godini je imala budžet od 19.443.000 dinara, a kolika će sredstva na raspolaganju imati u 2016. godini – još uvek je nepoznata i po svemu sudeći zavisiće od milosti „Vlade obećanja“.

U međuvremenu, na početku ove sigurno još teže i crnje po radnike i penzionere 2016. godine, Sindikat pravosuđa Srbije je doneo odluku da zaposleni 11. januara stupe u štrajk upozorenja. Kažu: nemamo ni toner, ni papir za rad, a oni nas otpuštaju!

Takođe, predstavnici četiri reprezentativna sindikata u prosveti razmatraju pokretanje štrajka jer su nezadovoljni nacrtom zakona o platnim razredima koji će dodatno umanjiti i onako niske plate prosvetnih radnika.

I dok Vojni sindikat Srbije upozorava na katastrofalno stanje u vojsci, na nezakonito poslovanje, zloupotrebu VBA i pripadnika Vojske, ali i “ zato što srpski vojnici idu goli i bosi, jedu marmeladu po dve nedelje i piju sokove sa isteklim rokom trajanja“ – ne preostaje ništa nego da i mi konstatujemo da je i Socijalno-ekonomskom savetu Srbije odavno istekao rok trajanja.

Proizvode njihovog tripartitnog socijalnog dijaloga je sve teže i opasnije konzumirati u praznim radničkim stomacima!

A evo i zašto…

Capture

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top