Home » OBAVEŠTENJA » Socijalno- ekonomskom savetu Srbije je odavno istekao rok trajanja

Socijalno- ekonomskom savetu Srbije je odavno istekao rok trajanja

Proizvode njihovog tripartitnog socijalnog dijaloga je sve teže i opasnije konzumirati u praznim radničkim stomacima

Beograd, 10. januar 2016. – Socijalno-ekonomski savet Srbije (SES) je na prvoj vanrednoj sednici u ovoj godini raspravljao o Nacrtu zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru. Naravno, kao i uvek – bez ikakvog dogovora i boljitka po radnike!

Dok radnici širom Srbije rintaju za minimalac od jednog evra po radnom času, zahvaljujući „reformskim zakonima“ aktuelne Vlade Srbije, predstavnici takozvana dva reprezentativna sindikata nastavljaju izigravanje socijalnog dijaloga koji ima za cilj amortizaciju radničkog nezdovoljstva i stvaranje privida socijalnog dijaloga u državi blagos*anja.

Ova sada već potvrđeno nakardno napravljena tvorevina u 2015. godini je imala budžet od 19.443.000 dinara, a kolika će sredstva na raspolaganju imati u 2016. godini – još uvek je nepoznata i po svemu sudeći zavisiće od milosti „Vlade obećanja“.

U međuvremenu, na početku ove sigurno još teže i crnje po radnike i penzionere 2016. godine, Sindikat pravosuđa Srbije je doneo odluku da zaposleni 11. januara stupe u štrajk upozorenja. Kažu: nemamo ni toner, ni papir za rad, a oni nas otpuštaju!

Takođe, predstavnici četiri reprezentativna sindikata u prosveti razmatraju pokretanje štrajka jer su nezadovoljni nacrtom zakona o platnim razredima koji će dodatno umanjiti i onako niske plate prosvetnih radnika.

I dok Vojni sindikat Srbije upozorava na katastrofalno stanje u vojsci, na nezakonito poslovanje, zloupotrebu VBA i pripadnika Vojske, ali i “ zato što srpski vojnici idu goli i bosi, jedu marmeladu po dve nedelje i piju sokove sa isteklim rokom trajanja“ – ne preostaje ništa nego da i mi konstatujemo da je i Socijalno-ekonomskom savetu Srbije odavno istekao rok trajanja.

Proizvode njihovog tripartitnog socijalnog dijaloga je sve teže i opasnije konzumirati u praznim radničkim stomacima!

A evo i zašto…

Capture

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content