Home » OBAVEŠTENJA » SLOGA: Zašto delite narod? Novac je državni, a ne stranački!

SLOGA: Zašto delite narod? Novac je državni, a ne stranački!

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozivaju Vladu Srbije da na današnjoj sednici prilikom usvajanja rebalansa budžeta i usvajanja uredbe o isplati 100 evra svakom punoletnom građanu Srbije vode računa da ono bude bez ikakvog uslovljavanja i pod jednakim kriterijumima za sve.

Otvoreno ih pitamo, zašto opet dele narod? Čemu ta diskriminacija i da li stvarno misle da su građani Srbije glupi i da ne znaju da su i druge države svojim građanima finansijski pomogle zbog pandemije COVID-a 19 i to mnogo više nego ovdašnja vlast koja samo obećava i menja pravila prema sopstvenim potrebama, očigledno zbog predstojećih parlamentarnih izbora i pridobijanja naklonosti glasača.

Novac koji je namenjen punoletnim građanima Srbije je državni, a ne stranački novac i to nikome ne omogućava da se ponaša na način kako je juče istakao ministar finansija Siniša Mali gostujući na jednoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom, gde je rekao da će ”penzioneri novac dobiti po automatizmu na svojim računima, dok će ostali građani, ukoliko žele novac, trebati da se prijave telefonskim putem ili mejlovima”.

Ovakvim uslovljavanjem mnogi građani neće biti u mogućnosti da ostvari pravo na novac, posebno siromašne kategorije i oni koji nemaju digitalnu pismenost, a o javljanju na telefone da i ne govorimo, budući da smo ovih dana svedoci šta se događa sa telefonima namenjenim za prijavu Covida-19, a  na koje se niko danima ne javlja.

Ova zemlja je poslednjih godina u konstantnoj ekonomskoj stagnaciji i neprekidnom urušavanju građanskih, političkih, ljudskih i radnih prava, koje očegledno vlast ne želi da vidi, jer žive autistično u nekom svom svetu i “zlatnim godinama”.

Ovakvim ponašanjem i podelama, nažalost, vlast kod građana samo nastavalja da izaziva bes, prkos i moguće socijalne nemire, zbog čega bi trebali dobro da razmisle o svojoj odgovornosti za takvo stanje.

 

Informativna služba

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content