Home » OBAVEŠTENJA » SLOGA: Direktori zdravstvenih ustanova da primaju u radni odnos

SLOGA: Direktori zdravstvenih ustanova da primaju u radni odnos

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ – Sindikat zdravstva i socijalne zaštite, najoštrije osuđuju samovolju pojedinih direktora zdravstvenih ustanova u Srbiji koji su se oglušili o naredbu Mininistarstva zdravlja od 26. marta 2020.godine, kojom se nalaže prijem u radni odnos na neodređeno vreme zdravstvenih radnika (doktora medicine i medicinskih sestara – tehničara) po hitnom postupku.

Zato, pozivamo sve direktore koji nisu postupili u skladu sa pomenutom naredbom da to što pre učine, jer će u suprotnom biti odgovorni za sve loše posledice po naš zdravstveni sistem.

Ujedno,  pozivamo Ministarstvo zdravlja da ih još jednom opomene, jer danas kada se svi u svetu bore da imaju što veći broj zdravstvenih radnika, bahati pojedinci svojom samovoljom ili vođeni ličnim interesom ne žele da rade u interesu čitave zajednice.

Podsećamo da je naredbom jasno precizirano da se iz Plana mreže zdravstvenih ustanova prime u radni odnos na neodređeno vreme svi neophodni zdravstveni radnici, doktori  medicine , medicinske sestre, tehničari.

Iako je  je jedan broj direktora zdravstvenih ustanova postupio u skladu sa ovom naredbom i primio u radni odnos zaposlene koji su neophodni kako bi se zdravstvena zaštita u vreme vanrednog stanja pružala na potrebnom nivou, i dalje nije jasno zbog čega neki direktori nisu, iako se zna da u jednom broju tih zdravstvenih ustanova i dalje rade zdravstveni radnici na određeno vreme, kao i veliki broj volontera koji su se tu zatekli pre proglašenja pandemije.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ – Sindikat zdravstva i socijalne zaštite – još jednom želi da se zahvali svim zdravstvenim radnicima i zaposlenima u zdravstvenom sistemu, kao i celokupnom nemedicinskom osoblju na velikoj požrtvovanosti u odbrani zdravlja svih građana.

 

Informativna služba

 

 

 

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*