Home » OBAVEŠTENJA » SLOGA: Direktori zdravstvenih ustanova da primaju u radni odnos
SLOGA: Direktori zdravstvenih ustanova da primaju u radni odnos

SLOGA: Direktori zdravstvenih ustanova da primaju u radni odnos

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ – Sindikat zdravstva i socijalne zaštite, najoštrije osuđuju samovolju pojedinih direktora zdravstvenih ustanova u Srbiji koji su se oglušili o naredbu Mininistarstva zdravlja od 26. marta 2020.godine, kojom se nalaže prijem u radni odnos na neodređeno vreme zdravstvenih radnika (doktora medicine i medicinskih sestara – tehničara) po hitnom postupku.

Zato, pozivamo sve direktore koji nisu postupili u skladu sa pomenutom naredbom da to što pre učine, jer će u suprotnom biti odgovorni za sve loše posledice po naš zdravstveni sistem.

Ujedno,  pozivamo Ministarstvo zdravlja da ih još jednom opomene, jer danas kada se svi u svetu bore da imaju što veći broj zdravstvenih radnika, bahati pojedinci svojom samovoljom ili vođeni ličnim interesom ne žele da rade u interesu čitave zajednice.

Podsećamo da je naredbom jasno precizirano da se iz Plana mreže zdravstvenih ustanova prime u radni odnos na neodređeno vreme svi neophodni zdravstveni radnici, doktori  medicine , medicinske sestre, tehničari.

Iako je  je jedan broj direktora zdravstvenih ustanova postupio u skladu sa ovom naredbom i primio u radni odnos zaposlene koji su neophodni kako bi se zdravstvena zaštita u vreme vanrednog stanja pružala na potrebnom nivou, i dalje nije jasno zbog čega neki direktori nisu, iako se zna da u jednom broju tih zdravstvenih ustanova i dalje rade zdravstveni radnici na određeno vreme, kao i veliki broj volontera koji su se tu zatekli pre proglašenja pandemije.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ – Sindikat zdravstva i socijalne zaštite – još jednom želi da se zahvali svim zdravstvenim radnicima i zaposlenima u zdravstvenom sistemu, kao i celokupnom nemedicinskom osoblju na velikoj požrtvovanosti u odbrani zdravlja svih građana.

 

Informativna služba

 

 

 

 

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top