Home » OBAVEŠTENJA » Osuda masovnih otpuštanja radnika Aerodroma Nikola Tesla
Osuda masovnih otpuštanja radnika Aerodroma Nikola Tesla

Osuda masovnih otpuštanja radnika Aerodroma Nikola Tesla

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” najoštrije osuđuju otkazivanje ugovora o radu za više od 200 radnika tokom vanrednog stanja na aerodromu “Nikola Tesla”, a koje je u sada u vlasništvu koncesionara francuske kompanije “Vansi”.

Radi se o radnicima koji su radili na određeno vreme, duži period, neki i po dve – tri godine, nekima još nije istekao ugovor i koji su većinom angažovani ugovorima preko agencije “Manpower” koja od 2008. godine u Srbiji posluje i zarađuje na lizingu i provizijama, odnosno iznajmljivanju radnika i njihove fizičke snage.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” ovaj potez osuđuju kao vrlo nehuman čin prema ljudima u vreme zdravstvene pandemije, pružaju punu podršku otpuštenim radnicima i traže preispitivanje odluka o otkazivanju njihovih ugovora o radu.

Ujedno pozivamo najširu demokratsku javnost na javnu raspravu o preispitivanju uloge agencija za zapošljavanje i njihovoj svrsi, jer one posluju sve više kao paraziti, a ne kao servisna usluga u skladu sa namenom i pravno pozitivnim propisima.

Ističemo da se rad agencija za zapošljavanje uprkos zakonu otrgao kontroli, jer se upravo na ovakvim primerima vidi da radnici nemaju zaštitu od strane institucija i vlasti koje bi trebalo da im pomognu i da štite njihova Ustavom garantovana radna prava.

 

Informativna služba

 

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top