Home » OBAVEŠTENJA » Sloga: Sertić grobar srpske industrije
Sloga: Sertić grobar srpske industrije

Sloga: Sertić grobar srpske industrije

Beograd, 24. februar 2016, – Izjavu ministra Željka Sertića da su preduzeća pred stečajem „leševi prošlosti koje su morali da gurnu u stečaj“ vidimo kao priznanje nesposobnosti oživljavanja posrnule privrede, a njegovo ministrovanje kao grobara srpske industrije, budući da je on sam izabrao tu terminologiju i tako sebe kandidovao za to mesto.

Ministar Sertić bi trebao da zna da u tim „leševima prošlosti“ još uvek ima na desetine hiljada živih radnika, očajnika, koji će od juna po ubrzanoj ostavinskoj raspravi ostati bez ičega.

U Srbiji je do sada restrukturirano 140 preduzeća, većinom neuspešno i na štetu onih koji su u njima radili, a do kraja maja ove godine se očekuje konačna sudbina u preostalih17.

Međutim, direktorima tih preduzeća nikada nije smetalo, kao ni sada da primaju bezobrazno astronomske plate za svoj (ne)rad, dok im radnici nemaju ni za hleb.

Zato pitamo ministra  –  ima li on imalo moralne odgovornosti za svoj neuspeh i hoće li neko ikada u ovoj državi odgovarati za svoju nesposobnost, nestručnost, pljačku i štetu nanetu državi i građanima za preduzeća na čijem čelu su direktori koji su bilans završavali s gubicima koji se mere u milijaradama dinara?

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su mišljenja da će se pravi bilans stanja uspešnosti ovakvog restruktuiranja pokazati nakon zatvaranja preostalih preduzeća, jer kada sve stane u nekadašnjim gigantima, staće i život u mnogim gradovima širom Srbije.

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top