Home » OBAVEŠTENJA » FAP SLOGA: U četvrtak protestna šetnja do SO Priboj

FAP SLOGA: U četvrtak protestna šetnja do SO Priboj

Ne pristajemo na ucene, o svojoj sudbini odlučujemo sami

Priboj. 24. februar 2016.- Od ukupno 650 radnika FAP-a, u generalnom štrajku je 392 radnika koji su svojim potpisima dali punu podršku Štrajkačkom odboru.

Spisak nije konačan i biće dopunjen narednih dana. Uzimajući u obzir činjenicu da je izvestan broj radnika na bolovanju, plaćenom odsustvu ili radno angažovan zbog zakonske obaveze o minimumu proizvodnje, sasvim je očigledno da imamo apsolutnu podršku zaposlenih.

Izjašnjavanjem zaposlenih, donete su i sledeće odluke:

–            Na sastanak u Vladi RS, koji je bio zakazan za danas, Štrajkački odbor neće slati svog predstavnika, pošto je predviđeno da na njemu prisustvuju predsednici ostala tri sindikata koji su se već ranije izjasnili protiv štrajka. Ne pristajemo ni na kakve ucene, o svojoj sudbini odlučujemo sami.

–            Za četvrtak je zakazana radikalizacija štrajka kada ćemo otići u protestnu šetnju ispred Zgrade SO Priboj u vreme održavanja zakazane redovne sednice lokalnog parlamenta. Tom prilikom će lokalnoj samoupravi biti uručeni zahtevi Štrajkačkog odbora.

Ovom prilikom pozivamo radnike, akcionare i penzionere FAP-a, kao i sve građane Priboja da nam se pridruže.

Štrajkački odbor

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content