Home » OBAVEŠTENJA » Sloga: Protiv smo usklađivanja penzija samo sa stanjem u budžetu

Sloga: Protiv smo usklađivanja penzija samo sa stanjem u budžetu

Beograd, 14.09.2018. godine- Udruženi sindikati Srbije “Sloga” najoštrije se protive da penzije Vlada Srbije ubuduće usklađuje samo sa stanjem u budžetu, umesto da se usklađuju sa rastom inflacije, jer su penzije ostvarena prava na osnovu ulaganja odbijanjem dela novca kroz zaradu za PIO fond, a ne milostinja ili dobra volja političkih faktora na vlasti.

Ovakav predlog pokazuje potpuno nerazumevanje materije i nesposobnost aktuelne vlasti da upravlja PIO fondom, već da izobličavanjem stvarnosti raznim trikovima i iluzijama prikazuje lažnu brigu o najstarijoj populaciji koja je godinama kroz svoj rad odvajala za budžet deo sredstava svoje zarade nadajući se pristojnom životu u trećem dobu.

Jedna od takvih “opasnih iluzija” ove vlasti je da će penzije u budućnosti biti značajno veće kada ih vlada bude usklađivala sa stanjem u budžetu, budući da državnu staistiku i parametare za obračun, od rasta BDP-a , visine prosečne plate, broja zaposlenosti i slično, niko u Srbiji, od laika do najuvaženijih stručnjaka ekonomije i statistike ne mogu u potpunosti da shvate i razumeju.

Najopasnije je ipak to što bi sadašnje generacije i radno sposobno stanovništvo ovakav nakaradan način usklađivanja penzija mogli da prepoznaju kao uludo izdvajanje novca za PIO fond, kao neku novu vrstu štednje kod “Jezdi i Dafina”, što bi za efekat u bliskoj budućnosti imalo totalno urušavanje PIO fonda, što je veoma opasno po nacionalni interes i što se ne sme dogoditi ni po koju cenu.

Informativna služba

 

 

 

..

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*